Turska liga sve interesantnija: Fener dovodi Ozila, a Galata krenula po Džeku

Špekulacije

Turska liga sve interesantnija: Fener dovodi Ozila, a Galata krenula po Džeku

E. Škorić

Mesut Ozil je pred potpisom za Fenerbahče, ali čini se da turski klubovi, barem oni najveći, imaju velike apetite.

Fener je uspio pronaći dogovor s Arsenalom i Ozilom i sprema se veliki transfer, a gradski rival Galatasaray također ima velike planove.

Nakon što je postalo jasno da Radamel Falcao više neće nastupati za ovaj tim, krenula je potraga za napadačem. Turski mediji tvrde da bi on mogao da dođe iz Rima, a u opticaju su dva imena.

Hakan Balta, zamjenik sportskog direktora u Galatasarayju, u Rim je putovao kako bi s Laziom pokušao dogovoriti transfer bivšeg napadača Fenerbahčea Vedata Muriqija, koji bi možda mogao da bude posuđen jer teško da će imati mjesta pored Cire Immobilea u Laziju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Balta je navodno bio i sa čelnicima Rome, a tema je bio Džeko. Galatasaray već neko vrijeme razmišlja o bh. reprezentativcu, pa će ako ništa, barem pokušati da ga dovedu, ali to u ovom trenutku zaista izgleda nerealno.

Džeko je zbog ostanka u Romi odbijao i daleko veće klubove od Galate, a čini se da on i njegova porodica posebno vole život u Rimu.

Promo

Top Komentari

Paradajz
daj ba zar morate pisati ovakve gluposti kakav ba galatasaray i Dzeko
6 1
ako1986
Dzeko moze u Tursku al samo ici na odmor....????
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi