N/FSBiH pohvalio Džeku pa izdvojio jedan od 63 gola: Bila su to lijepa vremena

Golčina u Parizu

N/FSBiH pohvalio Džeku pa izdvojio jedan od 63 gola: Bila su to lijepa vremena

Eldar Ganibegović

Edin Džeko najveći je fudbaler kojeg je Bosna i Hercegovina ikad imala i u to nema sumnje.

Čovjek je to koji ima najviše nastupa i golova u dresu nacionalne selekcije, a toga su svjesni i u N/FSBiH, pa su se danas odlučili pohvaliti da je Dijamant peti najbolji reprezentativni strijelac u Evropi.

"Edin Džeko je u dresu Bosne i Hercegovine postigao 63 gola i on je peti igrač u Evropi po broju golova za nacionalni tim.

Ispred njega su samo Crisitano Ronaldo (117), Robert Lewandowski (76), Miroslav Klose (71) i Robbie Keane (68).

Koji Edinov gol je Vama ostao u posebnom sjećanju? Mi smo se odlučlili za ovaj pogodak na Stadionu Francuska iz oktobra 2011. godine", objavili su iz N/FSBiH na Facebooku.

💎 Edin Džeko je u dresu Bosne i Hercegovine postigao 63 gola i on je peti igrač u Evropi po broju golova za nacionalni...

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Tuesday, August 2, 2022

Gol je to Džeke kojim je načeo Francusku u utakmici 10. kola kvalifikacija za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Trebala nam je pobjeda za direktan plasman, no golom iz penala u 77. minuti preko Nasrija Francuzi dolaze do poravnanja i odlaze na prvenstvo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nas je kasnije u baražu sačekao Portugal i nakon 0:0 u Zenici savladao sa 6:2 u Lisabonu, pa smo sačekali još jedan ciklus do našeg prvog velikog takmičenja kada smo otišli na Svjetsko prvenstvo u Brazil. 

Također, gledajući u ovo što je N/FSBiH objavio, ne može se ne primijetiti da Džeko ima veliku šansu da stigne i na treće mjesto, s obzirom da Keane i Klose odavno ne igraju, a Dijamantu fali "samo" osam golova da stigne, odnosno devet da prestigne Miroslava Klosea na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi