Petev ga spominjao u bugarskim medijima, sada je dobio bh. državljanstvo

Hankić novi reprezentativac?

Petev ga spominjao u bugarskim medijima, sada je dobio bh. državljanstvo

E. Škorić

Golman bugarskog Plovdiva Hidajet Hankić je na 54. redovnoj sjednici Vijeća ministara BiH dobio pravo o sticanju državljanstva BiH.

To znači da će Hankić sada imati mogućnost da brani za Zmajeve, a već u septembru bi u mečevima Lige nacija mogao dobiti poziv Ivajla Peteva s obzirom da se Kovačević ranije nije odazvao pozivu te da je Vasilj povrijeđen, a u ritmu pored Šehića još jedino Pirić. 

"Roditelji su vrijedno radili da podignu mene i sestru. Uvijek su gledali da imamo sve što nam je potrebno. Otac je gotovo zaplakao kada sam sa 16 godina ostao u Češkoj i što zbog toga nisam završio školu. Bio sam odličan učenik priznate gimnazije u Linzu. Roditelji nisu željeli da pričaju o ratu, ali je u kući bosanski jezik bio obavezan. Otac nam je mnogo pričao o BiH, u jednom od intervjua je istakao Hankić.

Bugarski mediji već su ga spominjali kao novo lice u reprezentaciji BiH.

Hankić je postao jedinica Botev Plovdiva i Petev je imao mogućnost da ga prati na golu ovog bugarskog tima protiv Apoela iz Nikozije. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prije Boteva 28-godišnji čuvar mreže branio je u Rumuniji za Botosani, dok je u omladinskim kategorijama bio u rodnoj Austriji i Češkoj. 

Podsjećanja radi, u septembru BiH će biti domaćin Crnoj Gori i gost Rumunjskoj. Za prolazak u Ligu A bit će dovoljan trijumf nad Crnogorcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi