Fener na paklenom gostovanju poveo, Edin Džeko je strijelac!

Novi gol Dijamanta

Fener na paklenom gostovanju poveo, Edin Džeko je strijelac!

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko postigao je novi pogodak za Fenerbahče.

Fener nastavlja svoj borbu za titulu, a danas je na teškom gostovanju kod Rizespora za koji igra i Dal Varešanović.

Domaćin je vodio golom Minčeva u 27. minuti, ali u nastavku preokret Fenera. Prvo je Dursun zabio za 1:1, da bi u 65. minuti Edin Džeko donio preokret gostima iz Istanbula.

Ovo je 18. pogodak najefikasnijeg igrača Fenera i turske Superlige. Nadamo se da će ta serija biti produžena veoma brzo.

Oglasi

Inače, Fener je prepustio Galati prvo mjesto nakon nedavnog kiksa protiv Alanyaspora, ali ako ostvari večeras trijumf, makar privremeno zauzet će ponovo prvo mjesto i imat će bod više od gradskog rivala koji sutra gostuje kod Ankaragucua.

Kapiten Fenerbahčea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) uvjeren je kako će istanbulski tim na kraju sezone proći prvi kroz cilj i osvojiti naslov prvaka Turske.

"Naravno, svi smo znali da nećemo dobiti baš sve utakmice i da će biti uspona i padova, te da je put do titule veoma dug", započeo je priču Džeko i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Pauza je utjecala na naš pad u igri. Svi smo svjesni šta se dešava, ali uvjereni smo da ćemo ući u novi niz pobjeda i da ćemo pokazati da smo najbolji tim u državi. Imamo moć i kvalitet veći od svih. Bit ćemo šampioni ako dobijemo sve utakmice", rekao je Edin Džeko za turske medije.

Džeko je glavna uzdanica Fenera koji je potrošio dosta novca na pojačanja. Dovedena su velika imena i pitanje je šta će se desiti ako titula ne dođe u klub.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Sve ok, ali zar vam nisu rekli da je GALATA SAMPION.?
0 0
Juka1987
Ne moze paklenije,stadion poluprazan hahaahhhaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi