Turci bruje da je Kartal žestoko uznemiren zbog Džeke, u priču uključeni Livaković, Tadić i Krunić

Ko odlučuje o transferima u Fenerbahčeu?

Turci bruje da je Kartal žestoko uznemiren zbog Džeke, u priču uključeni Livaković, Tadić i Krunić

Endin Čaušević

Fenerbahče je za vikend kiksao na svom terenu jer je osvojio samo bod protiv Alanyaspora (2:2) i izgubio je lidersku poziciju na tabeli od ljutog rivala Galatasarayja. U centru pažnje jutros našli su se Ismail Kartal i Edin Džeko jer turski mediji pišu da je trener Fenera žestoko uznemiren zbog statusa bh. napadača u klubu.

Fenerbahče pokušava da nakon čak deset godina čekanja konačno osvoji titulu prvaka Turske, te je istanbulski velikan uložio ogroman novac u pojačanja ove sezone kako bi trofej konačno došao na Sukru Saracoglu.

U ekipi Fenera nije bilo nesuglasica u prvom dijelu sezone dok su im rezultati išli na ruku, ali kada su počeli prvi lošiji rezultati na površinu su počeli da izlaze razne prljave stvari iz svlačionice ovog kluba.

Prvenstveno se to odnosi na Ismaila Kartala koji očito nije miljenik kod većine igrača, a ponajviše se to odnosi na kapitena ekipe Edina Džeku koji je zbog poteza svog trenera znao i očito da negoduje tokom utakmica.

Iako su iz Fenera, pa i sam Džeko demantovali da postoji bilo kakav sukob između njega i trenera mediji u Turskoj jednostavno ne odustaju tako lako, te su pokrenuli lavinu reakcija novim tvrdnjama.

Oglasi

Turski FotoSpor objavio je da je Kartal uznemiren zbog statusa Džeke u klubu i činjenice da čelnici kluba bh. napadača koriste i kada su transferi u pitanju. Navodno, Kartalu smeta što veću ulogu u transferima ima Džeko, a ne on koji je trener i što je klub reprezentativcu BiH ispunio skoro svaku želju.

FotoSpor navodi da je nezadovoljstvo Kartala počelo u januaru kada je shvatio da klub ulaže ogromne napore da dovede igrače koje je navodno Džeko preporučio, te da su želje koje je on izrazio ostavljene po strani.

Tako se navodi da je Fener doveo šestoricu igrača za koje je Džeko poručio da su prava rješenja za klub, a to su navodno Dominik Livaković, Rade Krunić, Cengiz Under, Leonardo Bonucci, Dušan Tadić i Serdar Dursun.

[twitter]https://twitter.com/ArsivUnutmzGS/status/1757303811067002976[/twitter]

Fener je u dosadašnjem dijelu sezone doveo ukupno 15 novih igrača uključujući i Džeku, a od toga osmoricu je "aminovao" Kartal, dok kod šestorice navedenih navodno nije uopšte odlučivao da li ih treba dovesti ili ne.

Oglasi

Kartal se navodno pitao kada su bili u pitanju transferi Szymanskog, Caglara, Freda, Becaoa, Muldura, Ryana Kenta, Djikua i Umuta Nayira.

FotoSport navodi da se tvrdilo da je Kartal želio u januaru dovesti Krunića i Bonuccija, ali sada se piše da njega uopšte nisu ni pitali, te da je ovu dvojicu igrača predložio upravo Džeko koji ih je i dočekao u Istanbulu na potpisu ugovora.

Džeko je navodno imao ulogu i u transferima Livakovića i Tadića, te ostanku Michyja Batshuayija u klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Međutim, jasno je da tvrdnje turskih medija treba uzeti s dozom opreza jer se radi o neprovjerenim informacijama. No, da Džeko i Kartal baš i nisu u najboljem odnosu sada je već svima itekako jasno.

Što se Džeke tiče on igra zaista fantastičnu sezonu jer je sa 17 golova prvi strijelac turske Superlige. Pored toga postigao je još četiri pogotka u ostalim takmičenjima, te je upisao sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti