Igrao je Džeko na mnogo stadiona, ali ono što je danas doživio na Sukru Saracogluu nije ni na jednom

Nerealna reakcija navijača Fenerbahcea

Igrao je Džeko na mnogo stadiona, ali ono što je danas doživio na Sukru Saracogluu nije ni na jednom

Admin Čaušević

Gdje je god igrao navikao je Edin Džeko da se skandira njegovo ime i prezime, međutim niko to ne radi kao što rade navijači Fenerbahcea. Najbolje se to moglo vidjeti i osjetiti dokom meča protiv Antalyaspora.

Na krilima Džeke Fenerbahce je stigao do četvrte pobjede u isto toliko utakmica. Teško mukom sa 3:2 pobijeđen je Antalyaspor.

Kapiten bh. reprezentacije je zabio sa prvi te asistirao za drugi gol istanbulskih Kanarinaca te još jednom pokazao da je pravi lider ekipe.

Izjednačujući gol za Fenerbahce Džeko je postigao u posljednjim momentima prvog poluvremena i to nakon što mu je pogodak glavom priznat poslije dojave iz VAR sobe.

[twitter]https://twitter.com/tekarda1907/status/1703426388676546761[/twitter]

Kad je sudija pokazao na centar uslijedila je aspolutna ludnica među 30-ak hiljada navijača Fenerbahcea koji su uglas izgovorili ime i prezime čuvenog Sarajlije.

Oglasi

Posebno razigrana i vesela na tribinama je bila i jedna vatrena navijačica Fenerbahcea koja je odmah snimila video podrške legendarnom golgeteru. 

Radi se o poznatoj turskoj pjevačici Hande Yener koja je očigledno strastvena pristalica Fenera koji na titulu prvaka čeka deceniju.

Odmah po dolasku Džeko je zadužio kapitensku traku, a za kratko vrijeme postao je pravi ljubimac navijača, prvenstveno odličnim partijama na terenu.

Sa današnjim golom Dijamant je stigao do šestog gola u svim takmičenjima ove sezone te je izvjesno da će vrlo brzo nadmašiti dvocifren učinak.

Inače, po prvi put od sezone 2011/12 kada je igrao za Manchester City je imao učinak u prva četiri ligaška meča u sezoni.

Protiv Gaizantepe ja zabio dva komada, Samsunsporu je utpao jedan gol, protiv Ankaragucua je stigao do asistencije, da bi protiv Antalyaspora zatresao mrežu te upisao ključan pas za pogodak.

Fenerbahce je ostao na maskimalnom učinku od četiri pobjede na isto toliko mečeva te je jasno da će do kraja prvenstva biti kandidat za titulu.

Top Komentari

user1676580483
Nazlost svi ga vise cijene od Bosnja kojima niko nevalja i nikog necjene
1 1
user1667575277
Ovaj tekst je dno dna,, Nisam ljubomoran ali pa zna li autor ovog teksta gledati malo ozbiljnije situacije oko naših igrača a pogotovo DIJAMANTA.. Potenciraj Bosnu krkane Sarajevski,a nemoj svoditi igrača na kanton ili ti grad,jer cita se na svakom kutku svijeta,, Reklo bi se da je novinar ubačeni agent BIAe,, Gradi naciju kretenu,piši Bosanski Biser,Bosanski sin,sre ça svih Bosanaca i Hercegovaca itd.. Jel te to placa Zagreb-Beograd koalicija pa tako si nastrojen,,,takav pristup samo navodi ka tom da uskoro se to zove nedo bog *svrpsko Sarajevo* Podizi svijest Bosanstva,Bosanaca državljana BiH Bilmeze jedan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi