Zna se ko je Džekin najbolji drug u Istanbulu: Igraju za različite klubove, ali u srcu nose isti grb

Redovno se druže

Zna se ko je Džekin najbolji drug u Istanbulu: Igraju za različite klubove, ali u srcu nose isti grb

Endin Čaušević

Edin Džeko ljetos je iznenadio mnoge odlukom da karijeru nastavi u Fenerbahčeu, ali je to za njega bio pun pogodak. I Džekina porodica skrasila se veoma brzo u Istanbulu, a u tome je pomogao i reprezentativac Bosne i Hercegovine sa svojom suprugom.

Edin i njegova supruga Amra ne kriju da su najviše uživali dok su živjeli u Rimu gdje je rođena većina njihove djece, a potom su proveli i dvije lijepe godine u Milanu dok je bh. napadač igrao za Inter.

Međutim, ljetos je Džeko napravio totalni preokret i Italiju je zamijenio Turskom gdje je potpisao za Fenerbahče.

Za iskusnog bh. reprezentativca to je bio pun pogodak jer Džeko igra u maestralnoj formi ove sezone, no ono što je za njega još najvažnije jeste da se i njegova porodica ekspresno skrasila u turskoj metropoli.

Sigurno pomoglo je to što je Džeko za saigrača dobio Dušana Tadića, a nedavno je pristigao i Rade Krunić. No, sve mu je olakšao i fudbaler drugog istanbulskog kluba.

Oglasi

U pitanju je drugi bh. reprezentativac Haris Hajradinović koji igra u dresu Kasimpase i također igra sjajnu sezonu. S obzirom da su obojica u Istanbulu iskoristili su priliku da druženje.

Njihove supruge Amra i Belma su se sprijateljile, a to je pokazao i video koji je Hajradinovićeva izabranica objavila sinoć na Instagramu.

Oni su bili kod Edina i Amre u gostima, a Hajradinović je zabavljao Džekinu djecu i video koji se pojavio na Instagramu oduševio je fanove bh. igrača.

Hajradinovićeva supruga objavila je isti na Instagramu, a potom je i Amra podijelila taj story.

Oglasi

Inače, Edin Džeko je sa 17 golova prvi strijelac turske Super Lige. S druge strane, Haris Hajradinović je s devet asistencija prvi asistent. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poznato je da je kolonija bh. igrača u Turskoj itekako velika i sigurno da nas može radovati što se bh. reprezentativci druže u slobodno vrijeme i to pred jako bitne utakmice koje čekaju našu reprezentaciju.

Podsjećamo, bh. selekcija igra u martu baraž za Evropsko prvenstvo, a protivnik u polufinalu bit će Ukrajina koja će gostovati na Bilinom polju u Zenici. Ovaj meč igra se 21. marta, a u slučaju prolaska u finale igramo ponovo 26. marta protiv boljeg iz okršaja Izrael - Island.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim za svaku vijest o Dzeki!
2 0
user1705359025
Smarate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi