"Trese" se Istanbul zbog poteza Ismaila Kartala, bivši igrač poručuje: "Da sam ja Edin Džeko..."

Javno rekao šta misli o jučerašnjoj izmjeni

"Trese" se Istanbul zbog poteza Ismaila Kartala, bivši igrač poručuje: "Da sam ja Edin Džeko..."

Endin Čaušević

Turska javnost jutros bruji od potezu Edina Džeke koji je jučer ljutito napustio teren kada je vidio da ga Ismail Kartal izvodi iz igre sredinom drugog poluvremena okršaja Fenerbahče - Samsunspor. O tome je pričao i nekadašnji igrač Tumer Metin koji uopšte nije štedio trenera turskog velikana.

Fenebahče je jučer pred svojim navijačima igrao protiv Samsunspora meč 21. kola Superlige i iako je bio apsolutni favorit na kraju je osvojio samo jedan bod.

Meč na stadionu Sukru Saracoglu završen je rezultatom 1:1, a to je Galatasaray iskoristio pobjedom u derbiju protiv Trabzonspora, te se s ljutim gradskim rivalom ponovo izjednačio na čelu tabele.

Međutim, glavna tema nakon jučerašnje utakmice je Edin Džeko koji je u 70. minuti napustio teren i bio je vidno ljut na trenera Ismaila Kartala što njega izvodi iz igre kod rezultata 1:1 kada je Fenerbahče trebao svim silama krenuti naprijed.

Džeko je odmahivao ljutito rukom ka svom treneru i bilo je jasno koliko ga je takav Kartalov potez izbacio iz cipela. O tome i danas bruje turski mediji, a oglasio se i bivši igrač Tumer Metin koji radi kao stručni komentator na jednoj turskoj televiziji.

Oglasi

Baš kao Džeki ni Metinu nije bilo jasno zašto je Kartal izveo bh. napadača iz igre, te je žestoko kritikovao trenera Fenera.

"Nigdje u svijetu ne možeš vidjeti da trener izvodi iz igre najboljeg strijelca lige dok je rezultat 1:1. Da sam ja Džeko pokucao bih na Kartalova vrata i pitao ga šta to radi. Uz svo poštovanje morali smo igrati s dvojicom napadača jer nam je trebala pobjeda. Kako da pobijediš ako izvedeš svog najboljeg strijelca? Nevjerovatno...", rekao je Metin.

Također, turski mediji uveliko pišu o tome da su Džeko i predsjednik Fenerbahčea, Ali Koc, sinoć imali telefonski razgovor u kojem je iskusni bh. reprezentativac jasno rekao čime je nezadovoljan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pojavile su se i priče da Kartal sve više gubi podršku svlačionice i da Džeko nije jedini igrač Fenerbahčea koji je kivan na svog trenera.

Na Kartalu je sigurno veliki pritisak nakon svega i više nema pravo na kiks jer neće biti iznenađenje da u slučaju par loših rezultata ovaj turski stručnjak dobije otkaz.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
bijo bi propali hamburgerdjija
0 2
Geneve
****li vam oni srbijanski tabloidi žene sa ovim naslovima trese se Balkan Itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi