Predsjednik Fenera sinoć nazvao Džeku, Turci otkrili šta je bijesni Dijamant rekao za trenera

Bh. reprezentativac glavna tema u Turskoj

Predsjednik Fenera sinoć nazvao Džeku, Turci otkrili šta je bijesni Dijamant rekao za trenera

Endin Čaušević

Edin Džeko našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je jučer bio vidno nezadovoljan jer ga je Ismail Kartal izveo iz igre na meču Fenerbahčea i Samsunspora. Turski mediji jutros pišu da se strasti uopšte nisu smirile, te da je Džeko čak imao razgovor s predsjednikom kluba.

Fenerbahče je jučer razočarao svoje navijače jer je odigrao samo 1:1 protiv Samsunspora čime dopustio Galatasarayju da se ponovo bodovno izjednači s njima u borbi za titulu prvaka Turske.

Od prve minute jučer je igrao i Edin Džeko, a bh. reprezentativac našao se u centru pažnje kada je ljutito reagovao u 70. minuti jer ga je trener Ismail Kartal odlučio da izvede iz igre i to u trenutku kada je Fener očajnički išao po gol.

Rezultat je u tom trenutku bio 1:1 i mnogi su bili iznenađeni što je Kartal s terena povukao daleko najboljeg strijelca svoje ekipe. Džeko takvu odluku nije mogao da ignoriše i jasno je pokazao koliko je nezadovoljan što mora izaći iz igre.

No, turski mediji pišu da se u Fenerbahčeu nakon utakmice nisu smirile strasti i da je Džeko bito žestoko bijesan zbog Kartalove odluke.

Oglasi

Pojedini mediji u Turskoj jutros su objavili da je predsjednik ovog tima Ali Koc imao sinoć razgovor s Džekom koji je navodno poručio da je nezadovoljan kako Kartal obavlja svoj posao i da cijeli tim ima isto mišljenje.

Turski Haber piše da Džeko nije jedini nezadovoljan kako Kartal obavlja posao i da se to jasno može vidjeti i u svlačionici. Džeko i Koc su navodno razgovarali telefonskim putem jer je predsjednik Fenera vidio koliko je bh. napadač ljut i pokušao je da smiri situaciju.

Ovo nije prvi put da je Džeko izrevoltiran potezom Kartala napustio teren i nezadovoljstvo je očito sve veće. Navodno, Kartal pored svlačionice gubi i povjerenje čelnika kluba i naredni mečevi za turskog stručnjaka mogli bi biti presudni.

Oglasi

Također, navodno je Džeko otvoreno rekao predsjedniku Fenerbahčea da Kartal nije pravi čovjek za ovaj tim i da oni trebaju drugog trenera koji će obavljati posao kako treba i imati bolji odnos s ekipom.

Naravno, sve to su neprovjerene informacije, ali jasno je da se u Fenerbahčeu nešto zaista dešava i da je jučerašnji remi protiv Samsunspora itekako uzdrmao atmosferu u ovom turskom velikanu.

S druge strane u Galatasarayju zadovoljno trljaju ruke jer je ovaj tim jučer u derbiju kao gost deklasirao Trabzonspor sa 5:1.

Fenerbahče i Galatasaray nakon 21 odigrane utakmice imaju po 54 osvojena boda i nalaze se na vrhu tabele. Galata brani titulu prvaka, dok Fener želi konačno nakon deset godina čekanja da dođe do tog trofeja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se tiče Džeke on je prvi strijelac turskog prvenstva jer je Dijamant na 20 utakmica zabio čak 16 golova i dodao je četiri asistencije.

Top Komentari

luzichki
Za svaki promaseni zicer i penal bi njemu trener trebao po jedan tac opaliti, glava bi mu do kraja sezone bila ko cocin bubanj.
0 0
Hadis1981
Kapiten ekipe je pa nije bas svejedno Kartalu... Uglavnom mogao je I DRUGACIJE, Undera I Mitchua ubaciti I ostaviti Edina u igri (djes njega izvaditi ziv bio). Ionako je rizikovao Al je dobio nemir I los rezultat. Rade se mogao proslaviti Al nije nafaka bila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti