Edin Džeko i Miralem Pjanić u konkurenciji za prestižno priznanje u Italiji
Miralem Pjanić se i prethodne dvije godine našao u najboljih 11 elitnog ranga italijanskog fudbala

Uskoro dodjela italijanskih fudbalskih Oskara

Edin Džeko i Miralem Pjanić u konkurenciji za prestižno priznanje u Italiji

Objavljena su imena nominovanih za ovogodišnje dodjele "italijanskih fudbalskih Oskara", Gran Gala del Calcio.

Ceremonija dodjela prestižnih nagrada održava se svake godine, a priznanja dobijaju najbolji u protekloj sezoni. Danas su objavljena imena svih koji su u konkurenciji za nagrade u nekoliko kategorija.

Gianluigi Buffon bi mogao postati golman godine u Italiji po 13. put u svojoj karijeru, s obzirom da je nominovan zajedno sa Alissonom, Donnarummom i Hanadnovićem.

Simone Inzaghi, Massimiliano Allegri, Eusebio Di Francesco i Maurizio Sarri su nominovani za nagradu "Trener godine", dok je sjajni mladi fudbaler Brescije, već prozivan Pirlovim nasljednikom, Sandro Tonali u konkurenciji za priznanje za najboljeg igrača Serije B.

Naši Edin Džeko i Miralem Pjanić bi se mogli naći u najboljih 11 godine, s obzirom da će se "savršeni tim" birati od sljedećih igrača:

Golmani: Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Samir Handanović, Alisson Becker

Bekovi: Joao Cancelo, Aleksandar Kolarov, Alex Sandro

Štoperi: Milan Skriniar, Kostas Manolas, Stefan De Vrij, Kalidou Koulibaly, Giorgio Chiellini

Veznjaci: Jorginho, Allan Marques Loureiro, Marek Hamčik, Sergej Milinković-Savić, Radja Nainggolan, Miralem Pjanić

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napadači: Paulo Dybala, Edin Džeko, Mauro Icardi, Ciro Immobile, Douglas Costa, Dries Mertens

U konkurenciji za najbolju igračicu su Barbara Bonansea, Alia Guagni i Cristiana Girelli, a za najboljeg sudiju Daniele Orasato, Gianluca Rocchi i Paolo Silvio Mazzoleni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi