Zašto su skauti Real Madrida gledali Džeku protiv Španije?
Mnogima je bilo smiješno što Real šalje skaute da gledaju jedinog igrača u historiji fudbala koji je postigao najmanje 50 golova u tri od pet najjačih liga u Evropi, ali...

Španski AS navodi dva razloga

Zašto su skauti Real Madrida gledali Džeku protiv Španije?

Interesantnom se učinila vijest uoči utakmice Španije i BiH, koja je glasila da će skauti Real Madrida gledati ni više, ni manje nego Edina Džeku.

Zapitali su se mnogi zbog čega bi neko skautirao čovjeka koji ima 32 godine, koji se još davno dokazao na najvišem mogućem nivou na kojem nastupa već desetak godina i da li je uopšte potrebno posebno pratiti nekoga sa takvim referencama. Jedinog igrača u historiji fudbala koji je postigao najmanje 50 golova u tri od pet najjačih liga u Evropi...

Međutim, španski AS donosi dva razloga zbog kojih je Real Madrid pratio našeg napadača na pomenutoj utakmici koja je odigrana u nedjelju navečer.

Prvi je taj što će se Real Madrid u narednoj utakmici Lige prvaka sastati upravo sa Romom, pa su skauti kraljevskog kluba posmatrali Džeku u svrhu same pripreme za meč koji se naredne sedmice igra u Rimu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ali, AS tvrdi da je glavni motiv njihovog dolaska na utakmicu u Las Palmas taj što Real želi angažovati našeg napadača već u januarskom prelaznom roku. Džeko je, navodno, jedna od Realovih opcija za napad i vrlo brzo bi na njegovu adresu mogla stići i zvanična ponuda, jer se zimski prelazni rok uveliko približio.

Podsjetimo, zimski prelazni rokovi nekako su oduvijek bili rezervisani za Edina Džeku koji je prošle godine gotovo potpisao za Chelsea, a svojevremeno je upravo u januaru i napravio veliki transfer u Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
sve divno i lijepo zvuci, ali ono pravilo da jedan igrac ne moze u jednoj sezoni nastupati za 2 razlicita tima u ligi sampiona svu ovu pricu cini besmislenom. biti novinar nije tesko, pogotovo spanskih zutih tabloida. de malo razmislite sta objavljujete. ovo je ranga da ce braco i vrbanjusa poslati ponudu romi za dzeku. znaci nerealno i nidje veze.
12 39
burek_sa_mesom
Džeko je penzioner za jedan Real...
4 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi