Edin Džeko ima novog gazdu

Opet promjene

Edin Džeko ima novog gazdu

A. Čaušević

Kapiten bh. reprezentacije će u narednim sedmicama dobiti novog gazdu. U taj scenarij su ubijeđeni italijanski mediji. 

Roma se priprema na nove promjene u vlasničkoj strukturi. Rimskim klubom će ubuduće upravljati američka kompancija Friedkin Group, izvještavaju mediji na apeninima.

Konzorcij koji predvodi američki bilioner Dan Friedkin je dogovorio kupovinu većinskog paketa dionica od Jamesa Pallotte nakon što se razlika između ponude i potražnje značajno smanjila.

Pretpostavlja se da će Roma biti prodata za 750 miliona eura. U taj iznos je uračunato i 270 miliona eura duga te 150 miliona predviđenih da dokapitalizaciju. Posao će biti ozvaničen prije Nove godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pallotta je dvije trećine klupskih donica kupio na ljeto 2011. godine. Tokom njegovog gazdovanja Roma se vratila u vrh italijanskog fudbala, ali nikako nije uspjela da napravi konačan iskorak i osvoji Scudetto.

Friedkin grupa ima daleko veće finansijske mogućnosti od Pallotte i ova promjena vlasničke strukture predstavlja veliku priliku za Romu. Prema Forbesu Dan Driedkin je težak 4 milijarde eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DylanDog
Nije pas... To je naš Džeko! On nema gazdu, već poslodavca...
3 3
mer12
51 % prodato znaci nije sve, 49% ostaje kod Palote, moraju jer neki igraci ne zele iz Rima i ako ne igraju a trebaju im pojacanja bar 3...150 miliona .dokapitiluzacije plus nisu ove godine u LS sto je uzas za klub koji je u dugovima
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi