Džeko meč završio sa sedam šavova na glavi, a svejedno dobio kritike

Novinari jedno, Inzaghi drugo

Džeko meč završio sa sedam šavova na glavi, a svejedno dobio kritike

Admin Čaušević

Edin Džeko je zaigrao u posljednjih pola sata susreta Inter - Napoli.

Nerazzurri su bili pod imperativom pobjede, a na kraju su u sjajnom meču i uspjeli trijumfovati rezultatom 3:2.

Džeko nije bio na prepoznatljivom nivou, evidnetno je da je povreda ostavila određeni trag te će mu trebati još neko vrijeme da se potpuno oporavi.

Kapiten bh. reprezentacije je meč završio sa sedam šavova na glavi, podnio je veliku žrtvu da pomogne timu, ali ga to nije spasilo kritika italijanskih medija.

Tako je ugledna Gazzetta dello Sport popularnog Dijamanta proglasila najslabijim igračem Intera u sinoćnjem susretu s ocjenom 5.

"Iscrpljenost i reprezentativna odsustva natjerale su Inzaghija da napravi izmjene. Uvođenje Džeke je imalo smisla. Trebao je da zadrži loptu, ali umjesto toga je izgubio i Napoli je drugim golom otvorio meč. Požutio je, a i rizikovao crveni. Nije dobro", napisali su iz Gazzette.

Ipak, Inzaghi je poslije meča pohvalio kazavši da se dao na raspolaganje Inzaghiju te da je imao snage samo za 15-ak minuta utakmice, ali je pristoa da uđe ranije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znao samo da Džeko nije maksimalno spreman, ali mi se dao na raspolaganje i to je nevjerovatno. Ubacio bih ga na deset minuta, ali se Correa držao za nogu i Džeko je pristao da uđe", kazao je Inzaghi.

Inače, Inter u srijedu igra meč Lige prvaka na kojem može osigurati prolazak u nokaut fazu Lige prvaka. Na stadionu Giuseppe Meazza će dočekati Shakhtar, a očekuje se da popularni Dijamant bude starter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
Ovaj Inzagi je mnogo dobar trener al fakat. Čovjek je uspio čak i sa onakvim laciom da igra ligu prvaka.
7 0
Koljicfan
Vikend izvjestaj- nasi nista nisu pokazali osim stevanovic i gazibegovic. Slabo skroz...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti