Italijani otkrili glavni "problem" između Intera i Džeke

Još uvijek nema produženja ugovora

Italijani otkrili glavni "problem" između Intera i Džeke

A. Čaušević

Edin Džeko još uvijek nije produžio ugovor s Interom iako se to očekivalo još u januaru. Italijanski mediji su u četvrtak otkrili glavnu prepreku zašto još uvijek nema potpisa. 

Džeko je iza sebe imao odličnu prvu polusezonu kada je bio najbolji igrač Nerazzurra, sjajno je počeo i 2023. godinu te je najzaslužniji za Interovo osvajanje italijanskog Superkupa.

Još u januaru su mediji na Apeninima nagovještavali da je pitanje nastavka saradnje čista formalnost, međutim potvrde da popularni Dijamant ostaje na Giuseppe Meazzi još uvijek nema.

Kako stvari stoje Džeko je odlučio da ostane član Intera, međutim glavni problem je ekonomske prirode. Barem tako tvrdi Sportmediaset.

Džeko je navodno pristao na jednogodišnje produženje saradnje, ali se nadao da će mu plata biti 5 miliona eura. Međutim, Inter ima druge planove.

Naime, trenutna ponuda milanskog kluba iznosi 4 miliona eura i upravo zbog razlike u ponudi i potražnji nema novog ugovora.

Oglasi

Ipak, obje strane su optimistične i vjeruju da mogu povećati, odnosno smanjiti svoje zahtjeve te da će biti dogovoren ugovor.

Džeko ima blagih problema s leđima zbog čega je na martovskom okupljanju u dresu reprezentacije igrao samo 30 minuta i to protiv Slovačke u gostima.

Utakmicu Serije A protiv Fiorentine za vikend bi trebao početi sa klupe, dok bi prvi duel polufinala Kupa Italije protiv Juventusa u utorak trebao dočekati potpuno spreman.

Nerazzurri su ostali bez šansi za Scudetto, ali daleko od toga da je za Džeku i društvo završena sezona pošto su igri još za dva trofeja, odnosno Ligu prvaka i Kup Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kapiten bh. reprezentacije je prošle sezone osvojio Coppu Italija, a sigurno mu je san i da podigne najprestižniji trofej u klupskom fudbalu. Protivnik u četvrtfinalu bit će nimalo naivna Benfica.

Inače, Džeko je ove sezone je na cifri od 11 golova, ali ono što brine je činjenica da na posljednjih 11 susreta bez gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Treba zahvaliti Dzeki jer Dzeko je u 38 godini, sto se tice njega nema vise fudbala kako u reprezentaciji BH tako i u Interu. Dosta se je igraca povuklo iz fudbala / nogometa u njegovim godinama, jer ne moze se isto igrati sa 25 godina starosti kao i sa 38 godina starosti. Ja vam garantujem da reprezentacija BH nece imati neke velike fajde od Dzeke u kvalifikacijam za Evropsko Prvenstvo, dakle pustite mlade igrace neka igraju. Dzeko jest nasa fudbalska legenda, ali mislim bolje je da se povuce, to sam i on zna, medutim on to ne zeli da prizna samom sebi pogotovo kad je Inter u pitanju, zeli da sto vise para izmuze ako moze, bez obzira na njegovu igru, a ja vam garantujem i ako ostane u Interu grijat ce klupu pravo pored Martineza i Lukakua, jer Lukaku se vraca u svoju staru nekadasnju formu to je dokazao sada u reprezentaciji Belgije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi