Najbolje je da Rade Krunić večeras ne ulazi na Twitter, isti video kruži među navijačima Fenera

To im je posebno zasmetalo

Najbolje je da Rade Krunić večeras ne ulazi na Twitter, isti video kruži među navijačima Fenera

Endin Čaušević

Fenerbahče je večeras u meču 25. kola turske Superlige na svom terenu osvojio samo bod protiv Alanyaspora (1:1) što je razočaralo navijače ovog kluba. Posebno se na udaru kritika navijača našao bh. reprezentativac, a isti video počeo je da kruži društvenim mrežama.

Navijači na stadionu Sukru Saracoglu očekivali su da će Fener večeras bez većih problema uspjeti da dođe do tri boda i ponovo se vrati na vrh tabele na kojem se nalazi njihov ljuti rival Galatasaray.

Galata je jučer pobjedom protiv Bašakšehira došla na vrh i tu će ostati jer je Fenerbahče neočekivano kiksao. Alanyaspor je uspjela da odigra 2:2 večeras u Istanbulu i napravi veliko iznenađenje.

U ekipi gostiju blistao je Loide Augusto koji je u 12. minuti zatresao mrežu Fenerbahčea za 0:1, ali je početkom drugo dijela domaći tim preokrenuo i činilo se tada da tri boda ostaju u Istanbulu.

Na 1:1 poravnao je Dušan Tadić iz penala u 49. minuti, dok je samo deset minuta kasnije Edin Džeko glavom sjajno pogodio za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Oglasi

No, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je već u 63. minuti Alanyaspor uspjela da izjednači na 2:2, a ponovo je Dominika Livakovića savladao Augusto, te se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat meča.

Cijeli meč večeras odigrao je i Rade Krunić, ali navijači Fenerbahčea nisu bili previše zadovoljni igrom bh. reprezentativca.

Posebno su "na zub" uzeli Krunića zbog situacije iz 12. minute kada je Augusto pogodio za 0:1, te su poručili da se igrač Fenera tako ne smije nonšalantno ponašati.

Naime, društvenim mrežama kruži video te situacije i navijači Fenera istakli su Krunića i poručili mu da je neprihvatljivo da se on lagano vraćao ka golu svog tima iako je vidio da će to biti opasan napad protivnika.

Oglasi

Oni smatraju da je Krunić morao da se šprintom vrati u odbranu i pomogne saigračima u odbrani gola i to su mu objavama na društvenim mrežama jasno dali do znanja i poručili da je neprihvatljiv način na koji je on reagovao u toj situaciji.

Navijači Fenera smatraju i da je Ismail Kartal pogriješio što je mislio da Krunić može mijenjati Freda na poziciji defanzivnog veznog jer je bh. igrač dosta ofanzivnije orijentisan što se u toj situaciji najbolje vidjelo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Krunić je prošlog mjeseca stigao u Fenerbahče na posudbu iz Milana, te je u dresu turskog velikana upisao već sedam nastupa i ubilježio je jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti