Ismail Kartal odlučio da izvede iz igre Edina Džeku, ljutiti Dijamant nije uspio da se iskontroliše

Razočaran potezom trenera Fenerbahčea

Ismail Kartal odlučio da izvede iz igre Edina Džeku, ljutiti Dijamant nije uspio da se iskontroliše

Endin Čaušević

Edin Džeko našao se u centru pažnje danas jer je ponovo ljutito reagovao nakon što ga je Ismail Kartal odlučio izvesti iz igre u meču 21. kola Superlige između Fenerbahčea i Samsunspora.

Fenerbahče je furiozno ušao u današnju utakmicu i u petoj minuti imao fantastičnu šansu da dođe do prednosti. Zicer je imao Dušan Tadić koji je svega s nekoliko metara glavom uspio da promaši gol Samsuna.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Džeko, ali je Kocuk uspio da zaustavi udarac bh. napadača. No, u 12. minuti nije bilo spasa za Samsunspor jer je Fenerbahče uspio da dođe do prednosti.

Tadić je izveo magiju i fantastično asistirao Irfanu Kahveciju koji izlazi sam na Kocuka i šalje loptu u mrežu za 1:0 i veliko slavlje navijača Fenerbahčea. Gol domaćih možete POGLEDATI OVDJE.

Nakon nekoliko promašenih prilika Fenerbahčea da udvostruči prednost u 63. minuti uslijedila je žestoka kazna i potpuni muk na stadionu Fenera.

Oglasi

Gosti su došli do slobodnog udarca blizu korner zastavice, te je Livaković namjestio dvojicu igrača u živi zid i bio je uvjeren da će to biti centaršut.

No, Emre Kilinc je šutirao direktno u gol i iako je Livaković izbacio loptu bilo je jasno da je ona cijelim obimom bila u golu, te je sudija pokazao na centar, a na semaforu je bilo 1:1.

Nakon toga bilo je jasno da će Fener svim silama krenuti naprijed. Ismail Kartal je nekoliko minuta kasnije odlučio da napravi trostruku izmjenu, ali je iznenadio sve svojim potezom.

Iz igre je izveo Edina Džeku i uveo Michyja Batshuayija što je itekako naljutilo Dijamanta koji je jasno pokazao Kartalu koliko je razočaran takvom odlukom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Reakciju Džeke nakon što je vidio da izlazi iz igre možete pogledati na OVOM LINKU.

Pored Džeke iz igre je Kartal povukao i Dušana Tadića što je također iznenadilo navijače Fenerbahčea.

Top Komentari

Amaru
Prestani te pisat o klocku, nebitan totalno Malo vise vjesti o bivsim igracima Sarajva, momci igraju za 10 pogotov Dal Mora da ovim prezimenjacima novinarima klocko stavlja tuki u bulju
0 2
SamoSiroki
Niđe veze, treba ga vadit na poluvremenu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi