Italijanska štampa puna Edina Džeke: Sastanak, besplatan odlazak, Juventus...

Mali milion kombinacija

Italijanska štampa puna Edina Džeke: Sastanak, besplatan odlazak, Juventus...

A. Čaušević

Dok Edin Džeko uživa na odmoru italijanska štampa ne prestaje da piše o najvećoj zvijezdi Rome i najboljem igraču rimskog kluba. 

U svojim današnjim izdanjima nekoliko listova na Apeninima je objavilo različite informacije o budućnosti popularnog Dijamanta.

Il Messegero navodi da je Džeko odlučio da besplatno napusti Olimpico. Roma bi da proda igrača i rastereti budžet, dok Sarajlija želi slobodne papire.

Rimski list navodi da bi moglo doći do raskida ugovora što bi omogućilo Džeki da zadrži visoku platu u novom klubu. Juventus već radi na njegovom dovođenju.

Da je Juve ponovo zainteresovan za Dijamanta stiže potvrda i iz Torina. Tuttsport piše da Massimiliano Allegri u ekipi želi sličnog igrača Mariju Mandžukiću.

Bez obzira hoće li Cristiano Ronaldo otići Allegri je već zatražio dovođenje klasičnog napadača. Dušan Vlahović i Mauro Icardi su dodatne opcije osim Džeke.

Oglasi

Ključan će biti sastanak Džekinog menadžera Alessadra Luccija sa direktorom rome Tiagom Pintom. O tome je detaljnije pisao list Corriere della Sera.

Jose Mourinho želi iskusnog igrača s kvalitetnom tehnikom i karakterom. Džeko posjeduje te karakteristike pa se razmišlja o opciji da se njegov ugovor koji ističe 2022. godine produži za još jednu sezonu, ali s nižom platom.

Tuttomercato je danas objavio vijest da je Andrea Belotti pristao na dolazak u Romu što znači da bi se Džeki značajno pojačala konkurencija pogotvo jer bi i Borja Mayoral trebao ostati na posudbi.

S druge strane zainteresovanih klubova za dovođenje Džeke ne manjka. Sada se u sve uključio i Milan, klub za kojeg je Dijamant navijao u djetinjstvu.

Navodno, bar tako tvrde pojedini italijanski mediji, i u Milanu traže napadača, a upravo bi Džeko mogao biti taj koji će u narednoj sezoni praviti društvo Zlatanu Ibrahimoviću.

Željeli su Olivera Girouda, ali nakon što je francuski napadač i službeno produžio vjernost Chelseaju, okrenuli su se drugim rješenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alessandro Jacobone, suosnivač Radija Rossonera i kolumnist na radiju TMW, otkrio je da je sada Džeko na vrhu liste Milanovih želja, te da bi u narednim danima po pitanju njegovog dolaska mnogo toga trebalo biti jasnije.

Ovaj poznavalac prilika u Milanu tvrdi da je naš napadač spreman potpisati dvogodišnji ugovor i to raspoređujući sadašnju godišnju platu od 7.5 miliona eura na taj period. Tako bi Džeko na kraju karijere mogao zaigrati u klubu za kojeg je navijao kao dječak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Aaaaaaaaa aaaaaaaaa Džeko potpiši negdje molim te i poštedi nas....
7 1
Medo-Brundo
Tuzla City 100%
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti