Golmani radili čuda u derbiju kola, Džeko se ispromašivao

Remi Atalante i Intera

Golmani radili čuda u derbiju kola, Džeko se ispromašivao

E. Škorić

Nogometaši Intera gostovali su u Bergamu ekipi Atalante u meču 22. kola italijanske Serije A. Iako je sijevalo na obje strane tokom svih 90 minuta, mreže su mirovale.

S obzirom na pozicije na tabeli, ali i na samu formu, bez dileme je ovo bio derbi kola. Iako smo puno očekivali u okršaju isključivo napadački orijentisanih timova, pogoci su izostali.

Iako je završeno bez golova, daleko od toga da je nedostajalo uzbuđenja, a naročito prilika, kojih je bio ogroman broj, a to se posebno odnosi na goste iz Milana.

Pravo je čudo kako su mreže ostale mirovati, a u ovoj noći prepunoj promašaja uveliko je učsestvovao i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je imao barem pet-šest dobrih prilika, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Na terenu je proveo 82 minute, nakon čega ga je zamijenio Lautaro Martinez.

Najbolju šansu za Inter je imao Alexis Sanchez još u prvom dijelu, bio je potpuno sam pred golmanom Atalante, ali je Musso odbranio.

U završnici D'Ambrosio je također imao zicer, Musso je spektakularno odbranio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je takođe imala svoje prilike, najbolje Muriel i Pašalić u nastavku meča, ali i Samir Handanović je, poput kolege na drugoj strani, bio briljantan večeras.

Inter ostaje lider sa 50 bodova, ali gradski rival Milan može sutra pobjedom nad Spezijom preuzeti vrh tabele. Treći na tabeli je Napoli sa 43, Atalanta je četvrta sa 42 boda. Dodajmo da je prekinut niz Intera od 39 utakmica na kojima je postigao barem jedan gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Dzekson kriminalan veceras. Imao je dvije 100% sanse, neke polusanse, dva dobra nabacaja. Ne ide ga trenutno. Je li umor ili su godine, nemam pojma. Ali nije bas najbolji.
12 2
Dzeko mister promasaj, na zadnjih 11 utakmica dao je jedan gol, ali kad se sjetim u prvih 7 utakmica bio je dobar, onda se ocjene bile da je Dzeko bolji od Lukakua, ipak Dzeko je daleko od Lukakua, mislim da je vrijeme da se povuce iz nogometa, za dva mjeseca Dzeko ce navrsiti 36 i uci u 37-mu godinu. Bolje je da se povuce Dzeko kao gospodin nego da pocnu na stadionu da mu zvizdi, mislim da je Dzeko zavrsio svoje. Respekt za Dzeku.
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti