"Edin Džeko je spektakularan, šteta što su mu već 33 godine"

Christian Vieri hvali bh. napadača

"Edin Džeko je spektakularan, šteta što su mu već 33 godine"

M. Šljivak

Edin Džeko bi veoma brzo trebao kompletirati transfer iz Rome u ekipu Intera.

Nakon četiri godine u Romi, bh. napadač je odlučio napraviti novi korak u karijeri, a sve je već dogovorio sa ekipom sa Giuseppe Meazze.

Nekadašnji napadač Intera i reprezentacije Italije Christian Vieri veliki je ljubitelj igre bh. dijamanta i smatra ga najkompletnijim napadačem u Seriji A.

Pohvale koje je legednarni fudbaler iznio na račun Džeke su zaista impresivne.

"Edin Džeko je najkompletniji napadač u Italiji. Jak je, ima dobru tehniku, dobar je u zračnim duelima, može šutirati sa obje noge. Osim što postiže golove, dosta pomaže i saigračima da ostvare isti cilj", rekao je Vieri, te je nastavio:

"Šteta što su mu već 33 godine, jer gledati njega je zaista spektakularno. Nerazzurri će napraviti nevjerovatan potez njegovim dovođenjem. On je fudbaler koji pravi razliku i može se poigrati sa bilo kojom odbranom", istakao je Vieri.

Također, uvjeren je da će Džeko i Romelu Lukaku činiti ubitačan par u vrhu napada Intera.

"Sviđa mi se i Lukaku. To je igrač koji lako može zabiti 30 golova u sezoni. Prava je zvijer u kaznenom prostoru, a ako dođe on i Džeko će biti ubitačan par u napadu Intera".

Transfer Edina Džeke iz Rome u Inter mogao bi se desiti već za nekoliko dana, a Lukaku još nije siguran član, jer se uveliko pregovara između čelnika Intera i Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Balans
Nije meni ni Džekin transfer siguran, nešto se ovo razvuklo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi