Svi žele Džeku ponovo kao kapitena, ali ne i Fonseca
Foto - EPA

Tražili da mu se vrati traka već protiv Udinesea

Svi žele Džeku ponovo kao kapitena, ali ne i Fonseca

Midhat Šljivak

Edin Džeko neće tako brzo dobiti nazad kapitensku traku u Romi.

Italijanski mediji objavili su jučer kako su italijanski fudbaleri koji nastupaju za rimski klub održali sastanak sa trenerom Paulom Fonsecom i generalnim menadžerom Tiagom Pintom, te su zatražili da se Edinu vrati kapitenska traka.

Međutim, to se skoro neće desiti. Fonseca i Pinto su saslušali igrače šta imaju da kažu, ali su najavili kako će mu se kapitenska traka vratiti tek kada vide da je on i zaslužuje.

Italijanskim igračima sada se priključio i ostatak ekipe. Svi oni žele da ih ponovo Džeko predvodi na terenu već protiv Udinesea, no Fonseca je taj zahtjev odbio.

Traka će ostati kod Lorenza Pellegrinija u narednom periodu, a vidjet ćemo hoće li je Edin uopšte dobiti nazad.

Tiago Pinto spremno čeka rastanak sa Edinom Džekom

Generalni menadžer Rome Tiago Pinto na listi napadačkih pojačanja ima dva imena, a jedan od napadača koje želi mogao bi zamijeniti Edina Džeka u rimskom timu.

Odavno se već govori o Edinovom odlasku iz Rima. Posljednje prepirke sa trenerom Paulom Fonsecom su glasine dodatno pojačali i navodno će Roma pokušati da proda bh. napadača na kraju sezone.

Dvojica su fudbalera u igri za Edinovog nasljednika. To su Andrea Belotti (Torino) i Dušan Vlahović (Fiorentina) i vrlo je moguće da jedan od njih zamijeni Džeka na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, rukovodstvo Rome će na kraju sezone odlučiti da li će otkupiti ugovor Borje Mayorala na kraju ove sezone ili će to učiniti naredne sezone jer je ovaj španski fudbaler stigao na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida.

Nije samo pozicija napadača koju rimski tim ima namjeru da riješi u ljetnom prelaznom roku. Vučica želi i novog golmana, a italijanski mediji pišu da im je glavna želja argentinski golman Juan Musso.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Jel se kaže Džeka ili Džeke? Toliko mi para uši kad pročitam ovo Džeka
9 2
Kladionicar_iz_mira
Jeste naporni postali, **** ga Dzeko vise. Ogadiste nam covjeka ni kruvog - ni duznog.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi