Nije odigrao ni minute sinoć, ali je nakon utakmice Džeko pokazao kakav je gospodin

Prvi prišao i čestitao Alexisu

Nije odigrao ni minute sinoć, ali je nakon utakmice Džeko pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Inter je sinoć pred svojim navijačima odigrao sjajan meč i sa 4:0 je porazio ekipu Cagliarija.

Aktuelni prvak Italije je rutinski uspio da dođe do nova tri boda i tako preuzme lidersku poziciju u Seriji A ispred gradskog rivala Milana koja ima bod manje u odnosu na Inter.

Inter je odigrao zaista sjajnu utakmicu i na krilima Lautara Martineza i Alexisa Sancheza uspio je da dođe do ubjedljive pobjede rezultatom 4:0.

Domaći su poveli u 29. minuti kada je Lautaro pogodio glavom nakon kornera, a vodstvo je udvostručio Alexis početkom drugog poluvremena sjajnim volej udarcem sa desetak metara.

Do kraja meča na 3:0 povisio je fantastičnim golom Calhanoglu, a sve je riješio Lautaro koji je svojim drugim golom u 68. minuti postavio konačnih 4:0 u ovoj utakmici.

Bh. napadač Edin Džeko je pobjedu svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače, te nije ulazio u igru iako se zagrijavao na početku drugog poluvremena.

Oglasi

Međutim, Simone Inzaghi je odlučio da nema potrebe da uvodi Džeku u utakmici u kojoj je sve riješeno jer se očekuje da će Dijamant već u narednoj utakmici zaigrati ponovo od prve minute.

Mnogi su očekivali da će Džeki biti krivo što nije odigrao ni minute sinoć, ali njegovo raspoloženje nakon utakmice je sve to demantovalo.

Bh. napadač je posebno bio oduševljen zbog Alexisa koji je zabio svoj prvi gol u Seriji A ove sezone, te mu je srdačno čestitao na tome što je novi pokazatelj da u svlačionici prvaka Italije vlada zaista odlična atmosfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi

Inter svoj naredni meč igra već u petak kada će u okviru 18. kola Serije A gostovati ekipi Salernitane. Nakon toga 22. decembra dočekuju Torino, a onda će igrači timova iz Serije A dobiti dvosedmičnu zimsku pauzu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
vidicemo kad vam dodje Atalanta to ce bit dokaz vase jacine,pa kad vas pritisnu pred senest,a Handanovic gotovo svaku loptu koja ide iz daljine neuspije odbranit,tu je on nula,nije toliko ni odbrana.AL Ja normalno prefere inter
0 13
Mele
Inter je odigrao pravo. ali Napoli me razocarao, 2 gube pa ostase na 36 poena, Atalanta nije za potcjeniti, moze se desiti da i oni budu prvaci, jer vec vise sezona igraju dobar fudbal.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi