Objavljeno šta je Džeko rekao Kartalu, u izgovor ni malo dijete ne vjeruje, Turčin spremio osvetu

Ne smiruju se strasti u Istanbulu

Objavljeno šta je Džeko rekao Kartalu, u izgovor ni malo dijete ne vjeruje, Turčin spremio osvetu

Endin Čaušević

Edin Džeko i dalje se nalazi u centru pažnje turske javnosti nakon dešavanja na meču Fenerbahčea i Samsunspora kada je negodovao što je morao izaći iz igre. Mediji u Turskoj pokušavaju smiriti situaciju i navodno su saznali šta je Džeko kasnije rekao Ismailu Kartalu, ali malo ko je u takav izgovor povjerovao.

Fenerbahče je u meču 21. kola Superlige osvojio samo bod na svom terenu protiv Samsunspora odigravši 1:1, a u centru pažnje nakon utakmice našao se upravo Džeko zbog ljutite reakcije kada je u 70. minuti napuštao teren.

Trener domaćeg tima Ismail Kartal iznenadio je sve odlukom da kod rezultata 1:1 iz igre izvede najboljeg strijelca prvenstva, a takva odluka nije se svidjela ni iskusnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Kada je vidio svoj broj na semaforu Džeko je počeo da ljutito odmahuje rukom i kapitensku traku je dao Dušanu Tadiću, te zatim napustio teren.

Bilo je jasno da bh. napadač nije sretan takvom odlukom Kartala koji se našao na meti žestokih kritika nakon utakmice.

Oglasi

Jučer su mediji u Turskoj objavili da je Džeko čak telefonski nakon utakmice razgovarao s predsjednikom kluba, te da ga je Ali Koc lično nazvao. Piše se da Džeko nije štedio Kartala u tom razgovoru, no sada iz Turske stižu drugačije informacije.

Čini se da mediji naklonjeni Fenerbahčeu pokušavaju da smire situaciju, te navode da je Džeko objasnio Kartalu svoj potez i mahanje rukama, ali u to gotovo niko nije povjerovao.

Turski portal "En Son Haber" piše da je Džeko navodno rekao Kartalu da njegova reakcija nije bila upućena njemu već četvrtom sudiji. Navodno, Džeki je zasmetalo što četvrtom sudiji treba toliko vremena da pokaže ko izlazi iz igre, te da je nepotrebno trošio vrijeme na taj način što Džeko i igrači Fenera nisu htjeli.

Međutim, malo ko je povjerovao u takav izgovor i pitanje je da li su Džeko i Kartal uopšte vodili taj razgovor.

Oglasi

Da između njih nešto ne štima pokazuju i informacije da bi Džeko narednu utakmicu u prvenstvu mogao ostati na klupu. Kartal planira od prve minute u sastav "gurnuti" Michyja Batshuayija u meču protiv Bašakšehira koji se igra sutra od 18 sati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko Džeko ostane na klupi onda je to jasan znak da nešto nije u redu jer ostaviti igrača koji je dao 16 golova u prvenstvu na klupi bi bio zaista neočekivan potez.

Fenerbahče više nema pravo na kiks jer je Galatasaray pobjedom protiv Trabzonspora uspio da se izjednači s ljutim gradskim rivalom na vrhu tabele, te oba tima imaju sada po 54 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi