Džeki oduzeta kapitenska traka: Već se zna ko će biti novi kapiten Rome?

Vraćaju se tradiciji

Džeki oduzeta kapitenska traka: Već se zna ko će biti novi kapiten Rome?

Endin Čaušević

Iz Rome su danas saopštili da Edin Džeko više nije kapiten ovog kluba, ali da se pomirio s trenerom Paulom Fonsecom.

Džeko se jučer vratio treninzima s ostatkom ekipe, a održao je i sastanak s Fonsecom. Oni su izgladili nesuglasice koje su imali i očekuje se da se bh. napadač već za vikend bude u konkurenciji za derbi protiv Juventusa.

Sportski direktor Rome, Tiago Pinto, na današnjoj press konferenciji je potvrdio da Džeko više neće biti kapiten ovog tima, te da je odlučeno da mu se oduzme kapitenska traka.

Također, poručio je da su u Romi problem oko Džeke i Fonsece riješili kao porodica, te da je bh. napadač pokazao svoj profesionalizam kada mu je saopšteno da više neće biti kapiten.

Pinto nije želio da otkrije ko će biti novi kapiten Rome i poručio je da je to Fonsecina odluka. No, mediji na Apeninima pišu da se to već zna i da će novi kapiten biti Lorenzo Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji privrženi Romi su čak objavili da Džeko nije ni trebao biti kapiten ovog tima jer je tradicija bila da to bude neko ko je rođen u Rimu. Pellegrini je prošao sve omladinske kategorije Rome i nakon Francesca Tottija čini se da će kapiten ponovo biti "dijete Vučice".

Ova odluka nije zvanično potvrđena i sve će biti jasnije pred meč s Juventusom, ali čini se da je već sada jasno da će Pellegrini biti novi kapiten Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjeni95
Vodimo 2 : 4 u Novom Sadu. Još 5,6 min, svaka cast momci. Izdrziteee jos malooo
4 0
atomskimrav
Vracaju se tradiciji dok ga ne nabiju nogom kao i De rosia.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi