Džeko nije zaboravljen u Manchester Cityju, a današnja objava Građana to dokazuje

Meč koji se igrao na današnji dan prije sedam godina

Džeko nije zaboravljen u Manchester Cityju, a današnja objava Građana to dokazuje

E. Čaušević

Edin Džeko je prije nekoliko mjeseci proslavio svoj 35. rođendan, ali još uvijek igra u vrhunskoj formi.

Džeko je ovog ljeta odlučio da nakon šest godina napusti Romu i karijeru je nastavio u dresu Intera što se pokazalo kao odličan potez bh. napadača.

Iskusni napadač u dresu Intera u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je sedam utakmica i zabio je već pet golova, te je pokazao da još uvijek ima mnogo toga da pokaže na terenu.

Džeko je u Italiju stigao nakon što je proveo nešto više od četiri godine u Manchester Cityju gdje je ostavio dubok trag, a to je pokazala i današnja objava kluba s Etihada.

City se prisjetio utakmice koju je ovaj klub igrao na današnji dan prije sedam godina u gostima protiv Hull Cityja.

Građani su tada uspjeli da pobijede sa 4:2, a dva sjajna gola u ovom meču postigao je upravo Džeko koji je nekako "prelomio" utakmicu na stranu Manchester Cityja.

City je objavio video golova s ove utakmice, a u centru pažnje se našao upravo Džeko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. reprezentativac je u dresu engleskog kluba odigrao ukupno 189 utakmica i zabio je 72 golova, te je dodao još 39 asistencija što je zaista sjajna statistika.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Jos da je igrao redovno preko stotke bi zabio garant
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi