Galata i Icardi pokušali da prevare cijeli svijet, a ni slutili nisu da Edin Džeko zna pravu istinu

Bio odmah iza Argentinca kada se sve desilo

Galata i Icardi pokušali da prevare cijeli svijet, a ni slutili nisu da Edin Džeko zna pravu istinu

Endin Čaušević

Dosta prašine podiglo se nakon utakmice Fenerbahčea i Galatasarayja zbog saopštenja o Mauru Icardiju koji je zaradio masnicu ispod oka. Iz Galate tvrde da ga je udario igrač Fenera i da im je trebao biti dosuđen penal, ali video koji se pojavio na društvenim mrežama otkrio je pravu istinu.

Od derbija najvećih turskih klubova očekivalo se dosta više nego što su Fener i Galata na kraju ponudili u meču koji je na kraju završen bez golova.

Na stadionu Sukru Saracoglu nije bilo ni ozbiljnijih prilika što najbolje pokazuje da su oba tima bila prvenstveno fokusirana na odbranu gola. No, varnice na terenu nisu izostale, a sve se nastavilo i nakon što je utakmica završena.

Prašinu je podiglo saopštenje Galatasarayja koji je objavio fotografiju Maura Icardija s masnicom ispod oka s tvrdnjom da je istu zaradio nakon što ga je udario jedan igrač Fenera, te su poručili da je to bio čist penal za njihov tim.

Međutim, to je pokrenulo lavinu kritika na račun Galatasarayja i Icardija jer je svima jasno da iz takvog duela nije mogao da dobije baš takvu povredu.

Oglasi

U sve se uključio i Edin Džeko koji je ostavio komentar Fabriziju Romanu koji je prenio saopštenje Galatasarayja, te je bh. napadač objasnio šta se zapravo desilo.

Icardi je povredu zadobio na potpuno drugačiji način, a Džeko je to znao jer je bio na samo metar od njega kada se sve desilo.

Naime, argentinski napadač se zabio u stativu gola Fenerbahčea nakon jednog prekida zbog čega je zadobio masnicu ispod oka. Zbog toga je mnogima nevjerovatno da je Galatasaray pokušao da to predstavi na totalno drugi način.

Trenutak kada se Mauro Icardi zabio u stativu Fenerbahčeovog gola POGLEDAJTE OVDJE.

Galatasaray i Icardi dobili su žestoke kritike javnosti jer je mnogima bilo jasno da ne govore istinu, te da je povreda koju je Argentinac zadobio nastala na potpuno drugačiji način nego što oni to predstavljaju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Međutim, takve stvari su čini se sastavni dio najvećeg turskog derbija. Sada je jasno da će dosta varnica i tenzija biti i na narednom okršaju ovih klubova koji se igra već u petak kada će se sastati u finalu turskog Superkupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti