Džeki "pao mrak na oči" zbog Livakovićevog poteza, došao do centra, a onda je pogledao Hrvata

Jasno mu pokazao da to ne radi

Džeki "pao mrak na oči" zbog Livakovićevog poteza, došao do centra, a onda je pogledao Hrvata

Endin Čaušević

Fenerbahče i Galatasaray odigrali su sinoć bez golova derbi koji se mjesecima čekao u Turskoj. Na terenu je bilo dosta varnica i nervoze, a to se vidjelo i u finišu meča kada su Edin Džeko i Dominik Livaković imali zanimljiv "okršaj" što je pokazalo najbolje da je nervoza bila na vrhuncu.

Okršaj Fenera i Galate čekao se mjesecima jer se ljuti rivali bore za titulu prvaka Turske, a nakon jučerašnjeg meča na stadionu Sukru Saracoglu situacija je ostala ista jer oba tima sada imaju po 44 boda na vrhu tabele.

Nema dileme da su neutralni fudbalski fanovi koji su čekali ovu utakmicu na kraju razočarani jer na meču istanbulskih velikana nismo vidjeli skoro niti jednu jedinu pravu priliku.

Zabilježen je tek jedan udarac u okvir gola i to Galatasarayja što dovoljno govori koliko su oba tima bila oprezna i fokusirana da prije svega sačuvaju svoju mrežu.

Međutim, bilo je jasno i da su tenzije poprilično nabijene, te je bilo dosta varnica između igrača ljutih rivala od samog početka.

Oglasi

Da je i nervoza bila na vrhuncu vidjelo se najbolje u 77. minuti kada su se u centru pažnje našli Edin Džeko i Dominik Livaković. Bh. napadaču je zasmetalo ono što je uradio hrvatski golman i to mu je jasno dao do znanja.

Naime, nakon manjeg pritiska Galatasarayja i dva vezana kornera lopta je otišla u gol-aut, a Livaković je imao namjeru da što prije loptu vrati u igru što je Džeko vidio i odmah je odlučio da reaguje.

Kapiten Fenerbahčea pokazao je jasno Livakoviću da ne žuri i da sačeka da se ekipa postavi, ali ga Hrvat nije poslušao. Degažirao je loptu na protivničku polovinu gdje je bio samo jedan igrač Fenera, te je ona na kraju završila u autu.

Džeki se taj potez nije svidio, te kada je bio na centru terena jasno se okrenuo ka Livakoviću i pogledao ga, a zatim je mahao glavom i vidjelo se koliko nezadovoljan što hrvatski golman nije htio da ga posluša.

Situaciju iz 77. minute između Džeke i Livakovića možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju u velikom derbiju koji se toliko dugo čekao nije bilo ni ozbiljni prilika, a o golovima da se ne priča. No, zna se da je ulog bio zaista ogroman zbog čega ne čudi što su oba tima tako oprezno ušla u meč.

Međutim, Fenerbahče i Galatasaray priliku za popravni imaju već u petak kada će u Saudijskoj Arabiji igrati finalni meč turskog Superkupa. Ova utakmica igrat će se od 18:45 sati.

Top Komentari

Delegat
Svi pametni i znaju sta treba golman da radi
2 0
FahrudinKonjHodzic
hamburgerdjija djeko se ukaro
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi