Mauro Icardi poslao poruku Edinu Džeki: "Da nisam povrijeđen..."

Stvorilo se veliko rivalstvo

Mauro Icardi poslao poruku Edinu Džeki: "Da nisam povrijeđen..."

Edmir Škorić

U Turskoj se nastavlja trka za prvaka između Galatasarayja i Fenerbahčea, koji će danas, odnosno sutra igrati važne utakmice 33. kola Super lige.

Galatasaray je trenutni lider sa 87 bodova, dok Fenerbahče ima 85 bodova. Čak 30 bodova ispod je Trabzonspor i ove sezone se sve svodi na trku dva najveća kluba u državi.

Razni su skandali obilježili sezonu, koja ulazi u samu završnicu i prava uzbuđenja tek nas očekuju. Galatasaray želi u preostalih šest kola zadržati prvo mjesto ispred mrskog gradskog rivala, a naredni meč igra danas protiv Pendikspora.

Fener je imao iscrpljujući revanš četvrtfinala Konferencijske lige protiv Olympiakosa u četvrtak, ali je ispao na penale, a sutra će gostovati kod Sivasspor i djeluje da će mnogo teže do pobjede u odnosu na komšije.

Osim trke Fenera i Galate, turska sportska javnost prati i trku Edina Džeke i Maura Icardija. Dva kapitena i dva predvodnika svojih timova najviše su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. Džeko je na 20 golova, a Icardi ima 19. Gotovo je sigurno da će jedan od njih na kraju postati najbolji strijelac.

Oglasi

Argentinski napadač Galatasaraya Mauro Icardi kratko se oglasio povodom svoje povrede. a u razgovoru za YT kanal Ertem Sener je dao izjavu koju su mnogi u Turskoj procijenili kao "indirektnu poruku Edinu Džeki".

"Da nisam povrijeđen, dao bih 35 golova. Ove sezone ne mogu udobno da pomičem nogu i to mi stvara probleme, ali da sam potpuno zdrav, nema sumnje da bih već bio na 35 golova".

Džeko je u prvenstvu odigrao 31 utakmicu, a na terenu je proveo 2509 minuta. Uz 20 golova ima i pet asistencija. Bh. napadač je odigrao i šest utakmica u Konferencijskoj ligi i ima učinak od dva gola i jedne asistencije, dok je u kvalifikacijama za to takmičenje na četiri meča postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Sedam godina mlađi Argentinac je u Turskoj igrao 28 utakmica, a na terenu je proveo 2323 minute. Uz 19 golova ima i osam asistencija. Sveukupno ove sezone Mauro ima 41 nastup u svim takmičenjima i 26 golova uz 11 asistencija.

Zbog povrede bivši napadač PSG-a nije igrao u mečevima protiv Konyaspor, Sivasspora i Kayserispora u prvoj polovici januara. Džeko je zbog povrede propustio jedino gostovanje kod Kayserispora krajem prošle godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko i Icardi imali su u decembru 2023. godine jedan verbani sukob tokom istanbulskog derbija, a imali su šta da kažu jedan drugom i putem društvenih mreža. Rivalstvo Džeke i Icardija nije neočekivano, ipak se radi o dvije velike zvijezde koje predstavljaju dva velika gradska rivala.

Iako je osvajanje prvenstva primarni cilj i jednom i drugom, sasvim sigurno je da će željeti da ponesu i laskavo priznanje Zlatna kopačka, zbo čega će Mauro učiniti gotovo sve da da danas stigne ili "preskoči" našeg napadača, a potom će se sutra čekati odgovor Dijamanta.

Top Komentari

user1712651321
Bi ku*ac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi