Edin Džeko nakon poraza pokazao svima zašto je kapiten Fenerbahčea

Jedan od rijetkih koji je stao pred novinare

Edin Džeko nakon poraza pokazao svima zašto je kapiten Fenerbahčea

Endin Čaušević

Fenerbahče je večeras doživio prvi poraz u ovoj sezoni jer ih je u meču 11. kola Superlige savladao Trabzonspor sa 3:2. Poraz je igračima Fenera teško pao, a Edin Džeko je bio jedan od rijetkih koji je nakon utakmice stao pred novinare kako bi dao izjavu, te je pokazao još jednom zašto je on pravi lider tog tima.

Fenerbahče je bio u nevjerovatnoj seriji od 19 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a od toga deset su ostvarili u prvenstvu i prije večerašnjeg derbija bili su jedini tim s maksimalnih 30 bodova iz deset kola.

Iako je Fener bio favorit, te se očekivalo da će ovaj tim upisati nova tri boda na kraju su igrači Trabzonspora uspjeli da šokiraju navijače na istanbulskom stadionu.

Trabzonspor je odigrao fantastičnu utakmicu u kojoj je u jednom trenutku vodio s čak 3:0, a Fener je poraz ublažio golovima Dušana Tadića koji je dva puta bio precizan s bijele tačke.

Nakon utakmice igrači Fenera nisu bili previše raspoloženi za davanje izjava, ali je Džeko pokazao još jednom da je pravi kapiten jer je jedan od rijetkih koji je pristao da stane pred novinare.

Oglasi

Džeko je poručio da je ekipa previše griješila u prvom poluvremenu, te da ga jedna stvar raduje i pored toga što je Fenerbahče na kraju poražen.

"Iz prvog centaršuta su nam dali gol, svaki njihov ozbiljniji napad bio je gol. Igrali su presing konstantno što nam nije odgovarali. Puno smo griješili, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme", rekao je Džeko i dodao.

"Pobjede i porazi su sastavni dio fudbala. Najvažnije je da nismo odustali ni nakon crvenog kartona i to je pozitivna stvar večeras. Naučit ćemo lekciju iz ovog poraza i potruditi se da više ne pravimo iste greške".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je večeras na terenu proveo 81 minutu kada je kod rezultata 1:3 izašao iz igre jer je jedan od igrača Fenera dobio crveni karton, a na iznenađenje svih Ismail Kartal je izveo upravo bh. napadača kako bi pojačao odbranu iako je njegov tim imao rezultatski zaostatak.

Fener je ovim porazom pao na drugo mjesto jer je lidersku poziciju preuzeo njihov najveći rival Galatasaray koji ima bod prednosti nakon 11 odigranih kola.

Top Komentari

K79
kao što se i znalo prvi derbi i prde fener u fenjer :D
0 0
Convict
Imal baklave
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi