Edin Džeko nakon pobjedničkog gola: Ovo je čudo!
Posljednji gol na domaćem terenu Edin Džeko je u Seriji A postigao u aprilu 2018. godine protiv Chieva. Večeras je pogodio u pravom trenutku za Romu (Foto: EPA)

Dijamant presretan

Edin Džeko nakon pobjedničkog gola: Ovo je čudo!

M. Šljivak

Dijamant je večeras zablistao kada je Romi najviše trebalo.

Edin Džeko je postigao gol vrijedan tri boda u pobjedi Vučice nad Udineseom i tako je Romu približio plasmanu u Ligu prvaka.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je svakako veoma zadovoljan pogotkom, prvim nakon godinu dana na domaćem terenu u Seriji A, a nakon meča je rekao:

"Gol vrijedan tri boda je najvažnija stvar danas. Također, konačno sam zabio gol na Olimpicu, ali ako budemo igrali kao danas u drugom poluvremenu, postizaćemo još i više golova", rekao je Džeko za Sky Sports, te je nastavio:

"Igrali smo jako dobro nakon pauze. Sve je funkcionisalo zaista dobro, a Lorenzo Pellegrini i Alessandro Florenzi su sa klupe promijenili igru", istakao je Edin.

Ovo je Romi druga uzastopna pobjeda rezultatom 1:0, a posebno raduje što su ponovo sačuvali mrežu netaknutom.

"Ovaj tim želi pobjeđivati, a to znači da moramo igrati dobru odbranu. Ove sezone smo primili previše golova. Rekao sam momcima protiv Sampdorije, postarajte se da ne primimo gol, a mi naprijed uvijek možemo zabiti. To smo i napravili".

Vučica je sada u dobroj poziciji za plasman u Ligi prvaka i do kraja sezone će voditi veliku borbu za četvrto mjesto.

"Ove sezone nismo igrali dobro i mogu slobodno reći da je pravo čudo što smo još u igri. Sada je samo potrebno da svaku narednu utakmicu odigramo kao drugo poluvrijeme večeras", istakao je nakon meča protiv Udinese reprezentativac BiH Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamantu je večerašnji gol bio osmi u sezoni, ali prvi na Olimpicu u ovoj sezoni. Postigao ga je u pravom trenutku.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
Staje cudo majmune godinu nisin gola dao folirantu idi bozic slavi pizdonja.idaljeste kanta za nabijanje nece vidit sampionlige,zbogtebe nemoze hajrovic igrat i necemose plasirat i zbog zutog majmuna stote slusa.
1 10
ISTINA
Džeko kralj
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije