Kartala pitali zašto je ponovo iz igre izveo Džeku, a njegov odgovor se Dijamantu neće svidjeti

Trener Fenerbahčea bio je jasan

Kartala pitali zašto je ponovo iz igre izveo Džeku, a njegov odgovor se Dijamantu neće svidjeti

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć pobijedio na svom terenu Ankaragucu sa 2:1 u meču 23. kola turske Superlige, a Ismail Kartal ponovo je sredinom drugog poluvremena iz igre izveo Edina Džeku. Trener Fenera nakon meča pričao je o Dijamantu i odgovorio na pitanje zašto je on ponovo nije odigrao svih 90 minuta.

Fenerbahče je teže od očekivanog uspio da dođe do tri boda u sinoćnjem meču, a junak ovog tima bio je Cengiz Under koji je zabio dva gola i konačno pokazao zbog čega ga je turski velikan doveo ljetos iz Marseillea.

I u ovoj utakmici najviše se očekivalo od Edina Džeke koji je prvi strijelac turskog prvenstva sa 16 golova, ali jasno je da iskusni bh. napadač u posljednje vrijeme nije baš u najboljoj formi.

Džeko već četiri utakmice zaredom nije uspio da zatrese protivničku mrežu u prvenstvu što mu je najduži niz bez gola otkako je ljetos stigao u Fenerbahče.

Također, Džeko je i sinoć izašao iz igre sredinom drugog poluvremena što je očito postala praksa za Ismaila Kartala. Trener Fenera uveo je Michyja Batshuayija i nije mijenjao sistem igre promjenom "napadač za napadača".

Oglasi

Upravo to pitanje Kartal je dobio na press konferenciji nakon utakmice jer je novinare zanimalo zbog čega je Džeko ponovo ranije završio utakmicu, te zašto i ovaj put kao protiv Bašakšehira nije igrao s dva napadača.

Kartal je odlučio da odgovori na to pitanje i njegove riječi neće previše obradovati Džeku jer je očito i trener Fenerbahčea svjestan da je bh. napadač u padu forme u prethodnim utakmicama.

"Sistem igre ne možemo mijenjati svake minute. Pravimo promjene na osnovu protivnika i kako se kreće situacija u utakmici. Edin Džeko možda izgleda statično posljednje dvije ili tri sedmice, ali on dobro zna kako da doprinese ekipi svojom igrom. Batshuayi radi dobro, postiže golove i bori se za svoje mjesto u ekipi", rekao je Kartal nakon utakmice.

Turski mediji špekulišu čak da bi Džeko mogao da preseli na klupu u narednoj utakmici koju Fenerbahče igra narednog vikenda u gostima protiv Antalyaspora.

Kartal bi mogao dati šansu Batshuayiju od prve minute jer je evidentno da Džeko nije u najboljoj formi. Međutim, za Fener sada slijedi dosta zgusnut raspored i jasno je da bi Džeko u nekoj od mečeva mogao da odmori ukoliko to rezultat dozvoli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Meč Antalyaspora i Fenera igra se u subotu od 17 sati, a već tri dana kasnije Fenerbahče u Kupu gostuje Gaziantepu i to je također utakmica koju bi bh. napadač mogao da preskoči.

Top Komentari

hamdi kurtes
Klocini odzvonilo??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi