Noć nakon propalih pregovora: Za Džeku je samo jedan izlaz iz Rima!

Ništa od Intera

Noć nakon propalih pregovora: Za Džeku je samo jedan izlaz iz Rima!

Admin Čaušević

Edin Džeko neće u Inter. Višatni sastanak predstavnika Intera i Rome održan u petak nije okončan dogovorom pa od razmjene sa Alexisom Sanchezom neće biti ništa.

Glavna prepreka su bili porezne olakšice koje idu u korist Nerazzurra i to zbog razlike u platama između dvojice napadača.

Kako bi se "ispeglali" računi i izjednačili porezi na plate te oba kluba bila na "nuli", Roma bi Interu morala platiti dodatna dva miliona eura na što gazda Vučice, Dan Firedkin, nije pristao.

Corriere Dello Sport piše da je za Džeku preostao samo jedan izlaz iz Rima, a to je prodaja.

Džekin zastupnik Alessandro Lucci ima još dva dana da iskusnom Sarajliji pronađe novi klub jer prijelazni rok u Evropi se završava 1. februara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Generalni menadžer Rome, Tiago Pinto, trenera Paula Fonsecu smatra nedodirljivim i želi ga zaštititi pod svaku cijenu.

Sve će biti jasnije u ponedjeljak navečer. Ukoliko Džeko ostane u redovima Vučice sigurno će biti dosta posla da se situacija normalizuje i da popularni Dijamant ponovo konkuriše za tim.

Top Komentari

Pajver
Htjeo kolac da se prošlome ekipi koja ima šansu za naslov pa da i on osvoji nešto u Italiji ?????? pokušaj preći u đerzeleza tamo ti je i mjesto a i onaj miralem dekica će ti se uskoro pridružiti ???????
1 7
memara86
Vi u jednom tekstu napišete da Inter mora platiti Romi, a u drugom da Roma treba platiti Interu. Samo gluposti pišete i kopirate, a istina je da je Roma tražila da Inter uplati tri miliona eura zbog tržišne razlike u vrijednosti između Džeke i Sancheza.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi