Bomba s Apenina: Mourinho otpisao šestoricu, među njima je i Džeko!

Mediji špekulišu

Bomba s Apenina: Mourinho otpisao šestoricu, među njima je i Džeko!

A. Čaušević

I ovog ljeta Edin Džeko će biti na iskušenju da li ostati ili otići iz Rome, barem se to da zaključiti po pisanju medija s Apenina.

Jose Mourinho je u utorak imenovan za novog trenera Rome za sljedeću sezonu, pa su sasvim očekivano krenule špekulacije o mogućim transferima rimskog kluba, prvenstveno kada su u pitanju odlasci.

Tuttomercato je jutros plasirao pravu "medijku bombu" čiji zadržaj otkriva da je Mourinho prekrižio šestoricu igrača Rome. Na listi se navodno nalazi i Edin Džeko.

Navodi se da u Mourinhovom projektu više nema mjesta za Džeku koji bi mogao preći u Intere. Još su otpisani Pastore, Pedro, Pau Lopez, Davide Santon i Fazio.

Nije ovo prvi put da se Džeko suočava sa sličnim medijskim napisima u posljednjih nekoliko godina jer je bio otpisan i u januaru, ali je ostao te ekipu odveo do novog evropskog polufinala, ovaj put Europa lige.

Corriere della Sera piše kako se Dijamant sviđa Posebnom, ali problem predstavlja plata od 7.5 miliona eura pa bi na poziciju napadača mogli stići Mauro Icardi iz PSG-a ili Sarder Azmoun, sjajni Iranac iz Zenita.

Oglasi

Bilo kako bilo, do ljetnog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko sedmica i sigurno će u tom periodu iz Italije doći još "mali milion" informacija po pitanju Džekine budućnosti u Romi.

Inače, Roma večeras dočekuje Manchester United u revanš meču polufinala Europa lige nakon 2:6 na Old Traffordu. Mozzart nudi sjajne kvote na pobjedu Vučice u revanšu. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Procurila lista pojačanja?

Corriere dello Sport, list tradicionalno naklonjen Romi, je sastavio listu mogućih pojačanja koja, čini se, i nije previše zahtjevna jer se radi o dostupnim fudbalerima.

Na gol bi trebao stići Musso iz Udinesea, dook su iz njegovog bivšeg kluba Tottenhama na listi želja 27-godišnji Eric Dier te 25-godišnji Pierre Emile Hojbjerg kojeg je Posebni forsirao u londonskom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho želi besplatno dovesti Juana Matu s kojim je već sarađivao, a planira vratiti i Cengiza Undera iz Leicester Cityja te Justina Kluiverta koji se vraća s posudbe iz RB Leipziga.

Tražit će se i novi napadač, a izbor je pao na Andreau Belottija koji neće da produžitu ugovor s Torinom, pa će koštati mnogo manje od 50 miliona eura koliko traži Urbano Cairo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

B.C.
Pa zar juce nije bio zagarantovan u prvoj postavi hahaha
39 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Kako je lagano biti novinar,samo lupas gluposti a mi jos vece budale sto citamo.
35 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi