Je li Džeko primio platu od dolaska u Inter?

Inter ostvario najveći gubitak u historiji

Je li Džeko primio platu od dolaska u Inter?

A. Čaušević

Inter je prije nekoliko dana objavio finansijski izvještaj za prošlu sezonu.

Takmičarsku godinu 2020/21 Inter je završio sa najvećim gubitkom u historiji italijanskog fudbala. Radi se o cifri od 245 miliona eura. Glavni razlog su zatvorene tribine i finansijska kriza kompanije Suning, vlasnika kluba.

Nerazzurri su prošle godine osvojili Scudetto nakon 11 godina, ali su ostali bez dvojice najboljih igrača Achrafa Hakimija i Romelua Lukakua koji su otišli u PSG, odnosno Chelsea.

Umjesto Lukakua u napada je stigao Edin Džeko koji odličnim partijama na startu sezone i sa pet postignutih golova čini da se ne osjeti odlazak sjajnog nepadača.

Podaci o finansijskom stanju i ogromnom gubitku zabrinuo je mnoge navijače Intera, međutim za sada nema problema sa platama te su Džeko i ostali primaju plate po dogovoru.

Da su isplaćene sve plate od dolaska u klub potvrdio je i Simone Inzaghi na press-konferenciji uoči ligaške utakmice protiv Sassuola.

"Nisam prava osoba za takva pitanja, imamo odličnog direktora. Klub je reagovao dobro, cilj nam je osigurati klub pa će bilans stanja u sljedećoj godini biti povoljniji", rekao je Inzaghi te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Klub je odradio odličan posao, okruženje je održao mirnim, navijači su nam uvijek podrška, a plate su uplaćene regularno tako da imamo povjerenja za budućnost."

Prema nezvaničnim informacijama iz Italije Džeko mjesečno u Interu zarađuje oko 400.000 eura. Za Nerazzurre je potpisao sredinom augusta i njegov ugovor traje do ljeta 2023. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
400k eura mjesečno!!!! Ja se nadam da ću za čitav život to prekucat!
5 0
Kockoglavi
Causevicu pitaj igrace zelje ima li plata zbog blokade racuna. Ti se o dzeki brines haha
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi