"Igrači poput Džeke i Girouda više ne prave razliku"

Bivši igrač Intera tvrdi

"Igrači poput Džeke i Girouda više ne prave razliku"

E. Škorić

Bivši krilni igrač Intera i Juventusa smatra da je odlazak Romelua Lukakua teško nadoknaditi.

Oscar Damiani je govorio za jednu italijansku radio stanicu i dotakao se Interovih loših izdanja u Ligi prvaka. Nerazzurri su, podsjećamo, osvojili samo bod u prva dva kola. U prvom su poraženi od Real Madrida s 1:0, a zatim su odigrali 0:0 sa Šahtarom u utorak.

“Ne uspijevaju nešto više u Ligi prvaka jer je prošle godine Lukaku zabio u svakoj utakmici, dok igrači poput Džeke i Girouda u Milanu više ne prave razliku", rekao je Darmian, dodavši:

"Džeko nije dovoljno kvalitetan da nadomjesti odlazak Lukakua i Inter će to osjetiti na utakmicama Lige prvaka".

Bivši član Intera, koji nikada nije nastupio za klub, također je objasnio da je Superliga loša ideja, jer je moldavski prvak Sheriff iz Tiraspola dokazao da je u utorak navečer u Interovoj grupi Lige prvaka pobijedio Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Ideja o Superligi mi se čini kao velika zbrka, igra rezervisana samo za nogometne bogataše. Nogomet se promijenio, manje poznati klubovi mogu pobjeđivati velike", dodao je Darmian.

Nekoliko Interovih bivših igrača i generalno italijanskih nekadašnjih nogometaša govorilo je negativno o Džeki, ali Dijamant je na šest mečeva Serije A postigao pet pogodaka i ipak na neki način pokazao da je dosljedna zamjena Belgijancu koji se vratio u Chelsea.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

santakuruz
Cuj osjetiti u Ligi prvaka. Pa Inter je prosle godine bio zadnji u grupi a imali su Lukakua i Hakimija. Ja garantujem da ce bez Lukakua ove godine napraviti bolji rezultat u Ligi prvaka
11 2
MethodMan
Prvo nikad cuo za ovog Šabana sto znaci da nije kompetentan, drugo Dzeko više golova ima od Lukakua u ligi petice, treće Dzeko više asistencija nego Gioud golova
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi