Edin Džeko radi individualno na treningu, ali izgleda dobro

Pripreme za Finsku

Edin Džeko radi individualno na treningu, ali izgleda dobro

Edmir Škorić

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u 15 sati počeli su novi trening u sklopu priprema za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske.

Bh. reprezentativci od ponedjeljka su zajedno, a pripreme za važne mečeve u završnici kvalifikacija uveliko traju.

Naši reprezentativci i danas treniraju u Butmiru u Trening centru FK Sarajevo, a Edin Džeko radi odvojeno od ostatka tima i još uvijek nije poznato hoće li zaigrati sutra u duelu s Finskom.

Selektor Ivajlo Petev je na današnjoj press konferenciji rekao da će sutra biti odlučeno hoće li napadač Intera biti u sastavu od prve minute ili će ostati na klupi. To će biti ustanovljeno nakon što Edin sutra odradi posljednji test.

Danas je radio po posebnom programu u odnosu na ostale reprezentativce, a prije treninga je obavio razgovor i sa Petevom.

Podsjetimo da se duel BiH - Finska igra od 15 sati na Bilinom polju, a u utorak od 20:45 sati ugostit ćemo Ukrajinu na istom stadionu. Zmajevima su potrebna četiri boda za siguran plasman u baraž.

Petev je danas na konferenciji kazao kako bi bod protiv Finske smatrao neuspjehom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Neću biti zadovoljan bodom. Fudbal je logika, tako nadam se da ćemo biti bolji sutra. Analizirali smo Fince. Imamo još da da sve do odradimo kako treba. Siguran sam da ćemo neutralisati njihove jače strane. Bitni smo mi. Ne brinu me Finci, brine me kako ćemo mi izgledati jer sve ovisi o nama", kazao je selektor.

Top Komentari

Chesa
Bravo Dzeko, da nam igraš i daš golova sutra.
7 0
Kugla
Bilo bi bolje da je ostao u Italiji tako bi pojacao reprezentaciju a ovako nista od baraza
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi