Press pred duel s Grčkom

Edin Džeko: Rekao sam i u Rimu da je Manolas kriv

E. Škorić

Edin Džeko i Kostas Mnaolas su veliki prijatelji, pa se naš napadač u šali večeras prisjetio ružnih scena s ranijeg meča BiH i Grčke.

Tada je u Zenici došlo do nemilih scena, ali Džeko smatra da su Grci sve započeli.

"Manolas je provocirao navijače i to je jedina negativna stvar bila, ali sigurno nije počela s naše strane. Sve je jasno, rekao sam i u Rimu da je on kriv", kazao je Džeko, pa dodao:

"Što se tiče same utakmice, očekujem kao i svaki put protiv Grčke tešku utakmicu. Početak je kvalifikacija, svaka utakmica je finalna i nema pravo na kiks. Znaju to i Grci dobro, ali mi imamo pred našim navijačima i svaki od nas mora dati maksimum da dođemo do povoljnog rezultata, a to bi bila pobjeda".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, u jednom trenutku je Edin u šali rekao da: "Možda Manolas nije htio da dođe jer ga je strah".

Podsjećamo, Manolas propušta ovaj meč zbog porede, kao i Torosidis, iskusni napadač Mitroglu, dok je upitan i Arsenalov stoper Sokratis.

Trening bh. reprezentativaca u Zenici

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi