I večeras bh. tim imao gosta na treningu na Grbavici, Milošević mogao računati na sve igrače

Pripreme za Ukrajinu u punom jeku

I večeras bh. tim imao gosta na treningu na Grbavici, Milošević mogao računati na sve igrače

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici odradila novi trening pred susret polufinala baraža za Evropsko prvenstvu protiv Ukrajine koji očekuje naš tim u četvrtak u Zenici.

Reprezentacija naše zemlje okupila se jučer na Ilidži pred zadnju priliku za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Save Miloševića već u četvrtak igraju polufinalni meč baraža na Bilinom polju protiv selekcije Ukrajine, a u slučaju pobjede u finalu narednog utorka na Grbavici igramo protiv pobjednika u meču Izrael - Island.

Naš tim okupio se jučer na Ilidži i već sinoć je odradio prvi trening. No, Milošević je sinoć poštedio neke fudbalere koji su ostali u hotelu na regeneraciji, a između ostalih, tu je bio i Edin Džeko.

No, kapiten naše reprezentacije pojavio se večeras na treningu bh. tima u sjajnom raspoloženju, te je očito maksimalno spreman i motivisan za meč protiv Ukrajine i vjerovatno posljednju šansu da se domogne Evropskog prvenstva.

Oglasi

Ono što može da raduje jeste da je Milošević večeras mogao da računa na sve fudbalere koji su u punom ritmu odradili trening na Grbavici.

Također, treba istaći da je naš tim na večerašnjem treningu posjedio i predsjednik NSBiH, Vico Zeljković, koji je pružio igračima i stručnom štabu podršku baš kao što je to sinoć uradio i nekadašnji selektor našeg selekcije Mehmed Baždarević.

   Vico Zeljković na večerašnjem treningu reprezentacije Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica

Zeljković je i danas bio u hotelu našeg tima gdje se, između ostalih, susreo i s Džekom s kojim je imao razgovor pred odlučujuće mečeve našeg tima u borbi za plasman na EP.

Podsjećamo, naša ekipa protiv Ukrajine igra u četvrtak u Zenici na Bilinom polju, a utakmica počinje u 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Narednog utorka će u istom terminu naša ekipa igrati na Grbavici naredni meč. U slučaju pobjede nad Ukrajinom to će biti finale baraža, a ako izgubimo onda ćemo igrati prijateljski meč protiv poraženog tima u okršaju Izraela i Islanda.

Top Komentari

Drakula
Boli nas i k
2 3
Mel_Glupsonn
Dokle god četnici vode repku želim joj sve najgore ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti