Džeko sutra može do novog velikog dostignuća: Sve je počelo u Željezničaru

Roma dočekuje Inter

Džeko sutra može do novog velikog dostignuća: Sve je počelo u Željezničaru

A. Čaušević

Edin Džeko drži brojne rekorde, a svaka nova utakmica i naredni gol mu može donijeti i novo dostignuće. 

Roma će u derbiju dočekati Inter i ishod tog susreta će pokazati da li Vučica konačno ima ekipu koja je kalibar da se bori za titulu prvaka Italije.

Napad Rimljana će predvoditi Edin Džeko koji će sutra imati priliku da ispiše ličnu historiju i postigne svoj 300. gol u klupskom dresu.

Sve je počelo u Željezničaru za kojeg je Džeko postigao tri gola, nastavilo se u Teplicima, Usti nad Labem, Wolfsburgu, Manchester Cityju, a već godinama traje u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Dijamant je nedavno zabio svoj 114. gol za Romu i trenutno je treći na vječnoj lisi strijelaca Giallorosssa.

Inače, u Seriji A samo dvojica igrača imaju 300 i više golova u klupskim utakmicama. Riječ je o Cristianu Ronaldu i Zlatanu Ibrahimoviću.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Koliko ima Totti. ?? Mislis li na ove sto jos igraju, ili na sve igrace ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi