Edin Džeko napušta Romu prije vremena?

Edin Džeko napušta Romu prije vremena?

E. Škorić

Prema pisanju italijanskog Calciomercata, Edin Džeko bi i prije kraja sezone mogao otići iz Rome.

Bh. reprezentativac se tokom cijelog ljeta povezivao sa Interom i Juventusom, a najbliže je bio upravo torinskom klubu, da bi na kraju sve propalo jer Roma nije uspjela završiti transfer Poljaka Arkadiusza Milika iz Napolija. 

Džeko je stogao ostao u Romi i kao kapiten predvodi Vučicu i ove sezone, a sa dva gola protiv Beneventa u nedjelju navečer pokazao je da nije promijenio navike, ali niti da je to što je ostao na Olimpicu nije promijenilo njegovu motivaciju. 

Edin je veliki profesionalac i uvijek daje sve od sebe bez obzira za koga i gdje igra, ali italijanski mediji tvrde da bi naredni prijelazni rok u januaru mogao biti odlučujući za Edina, bez obzira što mu Roma sprema novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nastavit će se potjera Intera i Antonija Contea za Džekom, a Roma će, ukoliko tada već bude jasno da će teško i ove sezone izboriti Ligu prvaka, biti spremna da proda Dijamanta kako bi nešto i zaradila. Uostalom, osigurala se dovođenjem talentovanog Realovog napadača Borja Mayorala na dvoogodišnju posudbu, pa ako Edin i ode, zamijenit će ga Španac.

Zbog svega toga Calciomercato smatra da će bh. napadač u januaru promijeniti sredinu, a osim Intera za njegove usluge zanimaju se i neki timovi iz engleske Premier lige. Pretpostavlja se da je ipak Inter sada najbliži za njegovo dovođenje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Aaaj pocinjee opeet
20 0
E.Car
Baš volim da čitam članke o Džekinom transferu u neki drugi klub a još više komentare kona kako pizde zbog toga.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi