Rumunija bruji o potezu Džeke nakon utakmice Fenerbahcea: Sve se dešavalo u svlačionici...

Veliki gest bh. kapitena

Rumunija bruji o potezu Džeke nakon utakmice Fenerbahcea: Sve se dešavalo u svlačionici...

Admin Čaušević

Udarna sportska vijest u Rumuniji je potez Edina Džeke kojeg je kapiten reprezentacije BiH napravio nakon utakmice Gaziantep - Fenerbahce koji je pripao gostujućim fudbalerima sa 0:1.

Tokom susreta bilo je izuzetno napeto, nekoliko puta fudbaleri su ulazili u obračune, međutim na kraju se ipak završilo bez većeg skandala.

Fenerbahce je do pobjede stigao u samom finišu susreta kada je pogodio Irfan Kahveci, dok su i domaći mogli izjednačiti pošto je Dominik Livaković upisao maestralnu odbranu.

Nakon što se utakmica završila Džeko je odmah otišao prema Marisusu Sumudici, rumunskom stručnjaku te mu čestitao na odlično pripremljenoj igri.

Međutim, još veći gest Sarajlija je napravio nakon utakmice kada je u svlačionicu Gaziantepa poslao svoj dres namijenjen rumunskom treneru.

Oglasi

Upravo je taj potez Džeke udarna tema u rumunskim medijima poput Digisporta, te su praktično svi oduševljeni potezom kojeg je uradio kapiten bh. reprezentacije.

Džeko i Sumudica se poznaju od ranije, tačnije sa mečeva Lige nacija između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Mogao je popularni Dijamant zatresi mrežu Gaziantepa, ali je u drugom poluvremenu promašio penal, tačnije pogodio je stativu te je ostao na 16 ligaških golova.

[/related]

Penali su svakako najveći problem. Statistika mu u tom segmentu uopšte ne ide u prilog pošto je njegov postotak nerealizovanih kaznenih udaraca poprilično visok.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Od 24 udarca sa bijele tačke Džeko je protiv Gaziantepa upisao svoj 11 promašaj što znači da je promašio 48.5 % penala koje je izvao u karijeri.

Jedan od najboljih napadača 21. stoljeća najviše penala je promašio igrajući za Romu. Dok je nastupao za popularnu Vučicu sa 11 metara je bio neprecizan u čak pet navrata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi