Edin Džeko i Inter razočarali

Liga prvaka

Edin Džeko i Inter razočarali

E. Škorić

U utorak od 18.45 sati odigrana su prva dva susreta drugog kola grupne faze Lige prvaka.

U susretu Šahtara i Intera mreže su mirovale. Gosti iz Milana imali su ulogu favorita, no stiče se dojam da je pobjedi bliže bila domaća ekipa.

Inter se većim dijelom utakmice branio, s tim da je ipak propustio neke ogromne šanse koje su mu se ukazale tokom 90 minuta.

Najbolju je imao bh. reprezentativac Edin Džeko u 34. minuti, kada je potpuno sam iz blizine loptu prebacio preko gola, a u nastavku se Lautaro Martinez nije proslavio nakon jedne nestvarne greške domaće odbrane. U samoj završnici Correa i De Vrij su imali izvrsne prilike, sjajno su gađali, ali veteran Pyatov je briljirao na golu. 

Ni Šahtarovi igrači nisu bili ništa precizniji, pa su ova dva tima treći uzastopno meč odigrali bez pogodaka.

Džeko je već u 55. minuti zamijenjen, trener Simone Inzaghi očito danas nije bio zadovoljan partijom našeg reprezentativca, koji je istini za volju mogao i morao puno bolje.

Oglasi

Real Madrid dočekuje moldavski Sheriff od 21 sat u drugoj utakmici grupe D Lige prvaka. Trenutno Real i Sheriff imaju po tri boda, a Inter i Šahtar po bod, ali i utakmicu više.

U Amsterdamu je Ajax u meču 2. kola grupe C lako slavio protiv Bešiktaša, kojem je nedostajalo nekoliko važnih igrača, a zbog povrede nije bilo ni Miralema Pjanića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ajax je poveo već u 17. minuti golom Berghuisa, a u 43. minuti je isti igrač asistirao Halleru za konačnih 2:0.

Ajax ima šest bodova, a Bešiktaš je ostao bez bodova. U drugom meču ove grupe sastaju se Borussia i Sporting u Dortmundu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Inter smece od ekipe dva gola gola nisu zabili pa ti njih stavi na listic,,,
5 3
Juventini
Marko Materazziiiiiiiii
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi