Džeko: Pa ovo radim 15 godina; Inzaghi: To pitanje o Džeki nije za mene

Dijamant je opet briljirao

Džeko: Pa ovo radim 15 godina; Inzaghi: To pitanje o Džeki nije za mene

Admin Čaušević

Edin Džeko je postigao dva nova gola za Inter. Dijamant je bio dvostruki strijelac u velikom trijumfu nad Atalantom(2:3) i sada je na cifri od devet golova u svim takmičenjima.

S obzirom da je bio najbolji pojedinac gostujućeg tima ne čudi zašto su italijanski mediji upravo tražili Džeku za razgovor nakon što su Nerazzurri napokon pobijedili nekog od vodećih timova Serije A.

"Primili smo gol i probudil ise. Dobro je ako završi dobro, a ako izgubimo onda ništa ne valja. Atalanta je kući opasna, ali smo odigrali veliki meč", rekao je Džeko.

"Moje otvaranje? Pa ovo radim 15 godina. Ja nisam iznenađen, možda neko jeste, ali ja nisam", poručio je popularni Dijamant.

"Moja budućnost? Imam veliku želju da igram ovdje, što i radim. Ugovor mi traje do juna i vidjet ćemo šta će biti."

Medije je zanimao i komentar trenera Simonea Inzaghija o periodu kroz koji prolazi Džeko. Sasvim očekivano uslijedile su pohvale.

Oglasi

"Džeko je veliki igrač koji pomaže ekipi u obje faze. On je velika dodatna vrijednost i sigurno će to nastaviti da bude."

"Apsolutno sam za to da mu se produži ugovor, ali to nije pitanje za mene. Rukovodstvo je dobro i iskusno i znat će da naprave najbolju odluku."

Sada Džeku očekuje pauza od nekoliko sedmica pošto će se prvenestva prekinuti zbog Svjetskog prvenstva gdje nažalost ponovo neće biti Bosne i Hercegovini.

Štampa na Apeninima posljednjih dana špekuliše da će upravo tokom pauze jedna od tema rukovodstva Intera biti Džekin status i eventualno produženje saradnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spominje se da bi 36-godišnjem napadaču trebao biti ponuđen novi ugovor, ali sa znatno manjom platom u odnosu na aktuelnih 5 miliona eura.

Nema sumnje da je Džeko svojim sjajnim partijama u posljednje vrijeme na neki način zadao i glavobolje čelnicima Intera pošto je Sarajlija za sve osim za staro gvožđe pa će morati ponuditi možda i više nego što su planirali za produženje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
kad ces igrat na svjetskom klocino bitnoje je da kazakstanu gola dat nemeres
1 12
user1648465989
Bosanski ponos
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti