"Nije prošlo ni pet minuta, odmah sam rekao Džeko"

Detalji transfera u Inter

"Nije prošlo ni pet minuta, odmah sam rekao Džeko"

Admin Čaušević

Edin Džeko je ljetos prešao iz Rome u Inter i čini se napravio pravi potez. 

Nakon što su prodali Romelua Lukakua Chelseaju u Interu su tražili dostojnu zamjenu za Belgijanca, a izbor je pao na Džeku.

Simone Inzaghi koji je stigao uoči nove sezone stigao na klupu je kako kako nije dugo razmišljao te je odmah predložio angažovanje popularnog Dijamanta.

"Kada je završen transfera Lukakua prvo ime koje sam poslije pet minuta rekao direktoru bilo je Edinovo. Odgovorili su mi da 'razvaljujem otvorena vrata'."

"Radi se o igraču kojeg sam poznavao dovoljno jer smo se susreli u rimskim derbijima. Uvijek je bio među najboljim u našoj ligi", kazao je Inzaghi za Gazzettu dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inzagiju i Džeki za sada ide odlično. Trener je opravdao očekivanja jer su Nerazzurri prvi na tabeli Serije A i izborili su plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Na drugoj strani, Džeko je odličnim partijama učinio da se Lukaku brzo zaboravi. Do sada je na cifri od 11 golova i 5 asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1638882240
Jeste dosadni ****vas pogača više i Džeko.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije