Traži se statua za Džeku ispred San Sira: "Kome treba Lukaku?"
Džeko je ove sezone najbolji strijelac Intera, a to navijači umiju da prepoznaju i cijene.

Navijači Intera cijene Dijamanta

Traži se statua za Džeku ispred San Sira: "Kome treba Lukaku?"

Eldar Ganibegović

Inter je toplo-hladno odigrao polusezonu. Proslavio se u Ligi prvaka, ali u Seriji A stvari ne idu baš najbolje. Najsvijetlija tačka tima i najbolji strijelac je naš kapiten Edin Džeko, a to navijači znaju itetako da cijene što su danas pokazali.

Ljetos se nakon godinu dana izbivanja u Inter vratio Romelu Lukaku i mnogi su Edina Džeku tada vidjeli na klupi tokom većeg dijela sezone.

Ipak, Belgijanac muku muči s povredama, a to Edin Džeko sjajno koristi i trenutno je Dijamant najbolji strijelac Intera u svim takmičenjima nakon jesenjeg dijela sezone.

Kapiten naše reprezentacije je na 21 utakmici ove sezone postigao devet golova i dodao četiri asistencije.

Od toga, šest pogodaka uz tri asistencije je upisao u Seriji A, dok je tri gola i asistenciju ublježio u Ligi prvaka. Zanimljivo, sve protiv Viktorije Plzen.

Možemo slobodno reći da je Džeko i najzaslužniji što je Inter izašao iz grupe smrti Lige prvaka, poslao Barcelonu u Evropsku ligu, te se drugu sezonu u nizu plasirao u osminu finala.

Oglasi

Danas je Inter na svom Instagramu objavio video sa svim golovima Edina Džeke ove sezone, a navijači su u odjeljku za komentare pokazali koliko cijene Dijamanta. 

"Je li neko rekao: "Najbolji strijelac"?"; stoji u opisu videozapisa koji je Inter objavio.

Navijači su preplavili odjeljak komentara i skoro da nema negativnog komentar, a mi ćemo izdvojiti neke najzanimljivije:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kome treba Lukaku?", "Bezvremenski fenomen", "Obnova ugovora za ovog gospodina, hvala", "Naš spasioc, da je po Lukakuovom bili bismo u neredu", "Apsolutna i bezvremenska klasa", "Još uvijek ne vidim statuu ispred San Sira"...

Jasno su navijači Intera pokazali šta misle o Džeki, a mi samo poželjeti možemo da traje što duže i da s reprezentacijom ode na naredno Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
Grande Džeko ⚜️!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti