"Da je u Realu ili sa Guardiolom Džeko bi zabijao 30 golova po sezoni"

Riječi legende o Dijamantu

"Da je u Realu ili sa Guardiolom Džeko bi zabijao 30 golova po sezoni"

Admin Čaušević

Edin Džeko je zahvaljujući svojim dobrim igrama stalna tema u italijanskim medijima. Posljednji u niz koji su komentarisali popularnog Dijamanta je i Crhistian Vieri, nekada odlični napadač Intera i reprezentacije Italije.

Džeko prolazi kroz odličan period forme, a na pauzu zbog Svjetskog prvenstva otišao je sa postignuta dva gola u velikoj pobjedi Intera na gostovanju kod Atalante.

Kapiten bh. reprezentacije bio je neizbježna tema u emisiji Bobo TV koju vodu Vieri zajedno sa Antonijom Cassanom te Lelom Adanijem, a komplimenata nije manjkalo.

"Džeko djeluje devastirajuće za odbrane, pa koliko njih je sa 36 godina starter u vodećim klubovima Evrope?, zapitao se Vieri te nastavio:

"On nikad ne odigra pogrešnu loptu, može mu se desiti pogrešan prijem, ali pas nikad. Zna ono što radi, on je organizator igre i igra u napadu."

"Ko je bolji? Džeko ili Giroud? Džeko je druga kategorija, među 10 je najboljih napadača u posljednjih 10 godina."

Oglasi

"Igrao je u Romi i o njemu se nije pričalo, ali sa Gurardiolom trenerom ili u Realu zabijao bi 30 golova po sezoni?"

"Mana? Ne mogu je pronaći, možda jedino što je previše fin", poručio je Vieri.

Džeko tjera Inter na novi ugovor

Poznato je da Džeko s Interom ima ugovor do kraja ove sezone i smatralo se da će otići kao slobodan igrač jer čelnici Intera nisu razmatrali opciju da mu ponude produženje saradnje.

Međutim, italijanski mediji u utorak pišu da se situacija preokrenula nakon Džekinih odličnih igara i da u milanskom klubu ne žele tako lako izgubiti bh. napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

La Gazzetta dello Sport je objavila informaciju da su čelnici Intera odlučili da nagrade Sarajliju za odlične igre i da će ponuditi iskusnom napadaču novi jednogodišnji ugovor, te očekuju da će ga on potpisati i ostati na Meazzi.

Jdina promjena koju su napravili jeste smanjenje plate koju trenutno Džeko ima. On u Interu godišnje inkasira oko 5.5 miliona eura, a navodno u novom ugovoru će mu biti ponuđena plata od oko tri miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
stanas briga za ovog kloca i kaucosa svjetsko sad ide
0 17
plemic
da baba ima damu, bila bi dedo.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi