Oduzeli mu traku, a prvog ga bacaju u vatru: Tifozi "upali" u Romin kamp, razgovarali s Džekom!

Burno je bilo u Trigoriji

Oduzeli mu traku, a prvog ga bacaju u vatru: Tifozi "upali" u Romin kamp, razgovarali s Džekom!

A. Čaušević

Iza Edina Džeke je burun period. Nešto takvo se mogloi nagovijestiti u januaru kada je bio na izlaznim vratima Rome, ali rukovostvo Rimljana mu nije uspjelo pronaći novi klub pa je i dalje ostao član Vučice. 

Roma se prije nekoliko dana oprostila od Europa lige. Pobijedila je Manchester United s 3:2. To nije bilo dovoljno za prolazak što znači da i ove sezone neće stići trofej. Džeko je bio jedan od strijelaca.

Dan nakon utakmice u Trigorija je bilo itekako napeto jer je oko 200 tifoza Vučice upalo u Romin kamp i tražilo razgovor s navijačima o rezultatima u posljednje vrijeme koji su daleko od zadovoljavajućih.

Nabrijani tifozi su u kamp stigli s parolom jasnog sadržaja: "Bez obzira na sve mi ćemo uvijek biti Romini, a vi po ugovoru i u prolazu...To nikad ne zaboravite".

Na kraju je udovoljeno navijačima. S njima je razgovarao Džeko, kojem je interesantno oduzeta kapitenska traka prije nekoliko mjeseci, a kada treba "gasiti požar" i smirivati tenzije prvi je u pomoć pozvan popularni Dijamant.

[twitter]https://twitter.com/LAROMA24/status/1390636610509807620[/twitter]

Oglasi

Delegaciju igrača predstavljao je i Lorenzo Pellegrini, a od ekipe je zatraženo maksimalno zalaganje u mečevima protiv Lazija i Intera jer se žele izbjeći nova poniženja.

Razgovor iz daljine je posmatrao, Tiago Pinto, generalni menadžer Rome. Čovjek koji je doveo Josea Mourinha i osoba od koje će najviše i zavisiti ostanak Džeke u prijstolnici Italije i naredne sezone.

Roma će sutra dočekati Crotone, a poslije serije loših rezultata plasman u Konferencijsku ligu je doveden u pitanje. Ostaje da se vidi šta će biti i sa Džekom na kraju sezone.

Italijanski mediji već neko vrijeme pišu u odlasku zbog visoke plate od 7.5 miliona eura i prijevremenom raskidu ugovora. Uveliko se spominju i mogući nasljednici. Za sada se izdvajaju dva imena: Andrea Belotti i Mauro Icardi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarajalija je stanovnik Rima skoro šest godina. U međuvremenu je imao uspona i padova, ali je postao i miljenik kod navijača Rome pokazuje to i jučerašnji razgovor kakav je autoritet u svlačionici i među pristalicama Vučice. 

Najboljem strijelcu Rome u evropskim takmičenjima ugovor traje do ljeta 2022. godine, pred njim je sigurno još jedno uzbudljivo ljeto jer je i u prošlosti bio jako blizu odlaska iz redova Vučice, ali bi na kraju ostajao svaki put. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rocccavela
E cuj Romini tifozi upali da razgovaraju sa navijacima. Zanimljivo.
7 0
vuckobih
Po ovim novinarima i klubovi iz top 5 idu u konferencijsku ligu hehehe.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi