Mnogima je promaklo: Džeko je nakon samo 132 sekunde ispisao historiju Fenerbahčea!

Dijamant postavio novi rekord

Mnogima je promaklo: Džeko je nakon samo 132 sekunde ispisao historiju Fenerbahčea!

Eldar Ganibegović

Bolji početak u turskoj Süper Ligi Edin Džeko nije mogao ni sanjati jer je na prvoj utakmici postigao dva pogotka, a prvi nakon samo 132 sekunde. Njime je postavio i novi rekord i ispisao historiju Fenerbahčea, što je na prvu mnogima promaklo.

Fenerbahče je sinoć u prvom kolu turske Süper Lige na svom terenu dočekao Gaziantep i slavio s 2:1, a oba pogotka postigao je upravo Edin Džeko.

Dijamant je strijelac bio u trećoj i osamnaestoj minuti, dok je jedini pogodak za gostujući sastav postigao Kizildag u nadoknadi prvog poluvremena.

Na asistenciju Dušana Tadića Edin Džeko je prvi gol u turskoj eliti postigao nakon samo 132 sekunde, te na taj način postavio i rekord kluba i ispisao njegovu historiju.

Naime, Edin Džeko je najstariji strani fudbaler koji je postigao gol za Fenerbahče u turskoj eliti. U trenutku postizanja pogotka imao je 37 godina, četiri mjeseca i 21 dan. 

Oglasi

Jasno je da će u nastavku sezone Edin Džeko svakim novim pogotkom samo popravljati sopstveni rekord, a nadamo se da će ih postići što više.

Pretpostavljate i sami, Edin Džeko je i najstariji strijelac u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj je kapiten, te čovjek s najviše golova i nastupa u njenoj historiji.

Podsjetimo, Edin Džeko je u Fenerbahče stigao ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s Interom u kojem je proveo prethodne dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Okončao je tako, vrlo vjerovatno za karijere, igranje u najboljih pet evropskih liga gdje je igrao u Bundesligi (Wolfsburg), Premier ligi (Manchester City) i Seriji A (Roma i Inter). 

Računajući i utakmice u pretkolima Konferencijske lige, Džeko je ove sezone na tri utakmice postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije, te pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz Istanbula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti