Jovetić na najbolji način odgovorio na Džekine "prijetnje", ali Fener još živi!
Foto: Ilustracija - Screenshot & EPA

Pobjeda Olympiacosa u Pireju

Jovetić na najbolji način odgovorio na Džekine "prijetnje", ali Fener još živi!

Eldar Ganibegović

U terminu od 19:45 sati gledali smo prve dvije utakmice četvrtfinala Konferencijske lige, a itekako bolji meč pratili smo u Pireju gdje su se sastali Olympiacos i Fenerbahce.

U prvoj utakmici četvrtfinala Konferencijske lige Olympiacos je u Pireju s 3:2 savladao Fenerbahce. Zbog kretanja rezultata, gosti iz Turske mogu biti zadovoljniji rezultatom.

Već u osmoj minuti domaći tim dolazi do prednosti. Pogodio je Fortounis.

Isti igrač je 24 minute kasnije asistirao za drugi pogodak svog tima. Strijelac je bio Stevan Jovetić, te je tako na najbolji način odgovorio na šaljivu prijetnju Edina Džeke nakon žrijeba.

Zbog povrede je trener gostiju u 45. minuti morao izvesti Oosterwoldea. Umjesto njega na teren ulazi Kadioglu.

Oglasi

Samo 12 minuta igre u drugom djelu bilo je dovoljno Grcima da dođu do trećeg gola, a strijelac je na asistenciju El Kaabija bio Chiquinho.

Dušan Tadić je postigao gol nade s bijele tačke u 67. minuti, da bi samo sedam minuta kasnije Kahveci smanjio na konačnih 3:2.

Jasno je da pred revanš koji se igra 15. aprila u Istanbulu sada Fener ima čemu da se nada, a nakon što su gotovo sve lađe bile potonule kod 3:0.

Edin Džeko je kod Fenerbahcea igrao svih 90 minuta. Rade Krunić je igrao do 62. minute kada ga je zamijenio Yuksek.

Ovome dodajmo da su se u Češkoj sastali Viktoria Plzen i Fiorentina. Golove na toj utakmici nismo vidjeli, pa nas u Firenci očekuje zanimljiv revanš.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Od 21 sat pratit ćemo utakmice Aston Villa - Lille i Club Brugge - PAOK.

Konferencijska liga, prve utakmice četvrtfinala:

Olympiacos - Fenerbahce 3:2
Viktoria Plzen - Fiorentina 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi