Šta će reći u Feneru? Iz Galate tvrde da je Edin Džeko htio doći kod njih!

Da je htio, valjda bi i došao...

Šta će reći u Feneru? Iz Galate tvrde da je Edin Džeko htio doći kod njih!

Eldar Ganibegović

Edin Džeko nakon deceniju i po napustio je lige petice i karijeru će nastaviti u Turskoj i to u ekipi Fenerbahčea. U Galatasarayju se očito ne mogu pomiriti s tim.

Nakon što je nosio dres Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera u tri od pet najjačih evropskih liga, bh. Dijamant Edin Džeko karijeru nastavlja u Turskoj.

Dres Intera zamijenio je onim Fenerbahčea i potpisao dvogodišnji ugovor, ali s tim se baš ne mire u Galatasarayju, najvećem rivalu Fenera.

Naime, zamjenik predsjednika Galatasarayja Erden Timur, tvrdi kako je Džekin prvi izbor bio taj klub. 

"Edin Džeko je dobar igrač i prvo je došao kod nas. Želio je Galatasaray, ali nismo ga mogli dobiti jer je to značilo odustati od Icardija", rekao je, te dodao:

Oglasi

"Icardi je dobio jako dobru ponudu iz Saudijske Arabije, ali želi da ostane u Evropi, posebno kod nas. S druge strane, tražimo sponzore za ovaj posao. Sponzor nam je potreban jer nam je finansijski fair-play vezao ruke."

Vidjet ćemo kakva će reakcija navijača Fenerbahčea biti, no jasno je da su prezadovoljni jer su dobili jednog rasnog strijelca u liku našeg kapitena.

Edin Džeko se tako u Turskoj pridružio drugim bh. igračima: Ibrahimu Šehiću, Harisu Hajradinoviću, Amiru Hadžiahmetoviću, Riadu Bajiću, Edinu Višći...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dijamant se trenutno sa suprugom nalazi na odmoru u Antaliji i sigurno da jako motivisan čeka nove izazove koji ga očekuju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi