Džeko stao pored golmana Antalyaspora, popričao s njim i čuo sudiju, pa krenuo u sprint

Odluka koja je oduševila domaće navijače

Džeko stao pored golmana Antalyaspora, popričao s njim i čuo sudiju, pa krenuo u sprint

Endin Čaušević

Fenerbahče je jučer uz dosta muke na svom terenu pobijedio Antalyaspor sa 3:2 u meču petog kola Superlige, a junak domaćeg tima ponovo je bio Edin Džeko. Posebno je bila interesantna situacija iz finiša prvog dijela kada je Džeko "časkao" s golmanom gostiju, a zatim je krenuo u sprint prema centru terena.

Antalyaspor je odigrao sjajnu utakmicu jučer u Istanbulu, ali izabranici Nurija Sahina jednostavno nisu imali na kraju snage da dođu do remija i neporaženi se vrate kući.

Gosti su do prednosti stigli u 31. minuti kada su sjajno kombinovali, a Buksa je na kraju izašao sam ispred Livakovića i pogodio za 0:1.

Međutim, u prvoj minuti nadoknade prvog dijela Fener je poravnao na 1:1, a u život ih je vratio ko drugi nego Džeko. On je iskoristio centaršut Aziza i sjajno glavom zabio gol za 1:1, ali isti je prvobitno poništen.

Pomoćni sudija signalizirao je ofsajd poziciju, a golman gostiju je uzeo loptu u nadi da će izvesti prekid.

Oglasi

No, kada je sudija pokazao da se situacija provjerava u VAR sobi Džeko je stao do golmana Antalyaspora i malo popričao s njim, a potom je glavni arbitar pokazao da se pogodak Dijamanta priznaje.

Bh. napadač je brže bolje uzeo loptu iz ruku golmana gostiju, a zatim krenuo u sprint prema centru kako bi se meč što prije nastavio.

Preokret Feneru donio je Kahveci u 56. minuti na asistenciju Džeke, no gosti su samo osam minuta kasnije poravnali na 2:2 ponovo preko Bukse.

Međutim, Fenerbahče je u 80. minuti uspio da dođe do pobjede. Kahveci je brzo izveo korner, a lopta dolazi do Szymanskog koji sjajno pogađa za 3:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto jer nakon četiri meča ima maksimalnih 12 bodova, a drugoplasirani je njihov najveći rival Galatasaray koji iz isto toliko odigranih utakmica ima dva boda manje.

Top Komentari

user1676631476
Niste napisali da je nakon sprinta loptu stavio na centar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi